Det tidligere andenrundevalg, Brian O’Neil, er nået til enighed med Minnesota Vikings om en fem-årig kontrakt på 92,5 millioner dollar, hvoraf 53,4 af dem er garanteret.

Brian O’Neil er nok ikke et navn, der springer i øjnene på den almindelige NFL-seer. På CV’et har han hverken Pro Bowl eller All Pro udnævnelser, men i Minneapolis, siden han blev valgt i 2018-draftens anden runde, har han alligevel gjort sig så positivt bemærket, at han nu belønnes med en monster-kontrakt.

Ifølge analyseinstituttet Pro Football Focus rangerede Vikings’ offensive linje i 2020-sæoson som 26. bedste. O’Neil selv, rangerede ham som den 11. bedste højre tackle. Set i det lys, kan man dog måske godt argumntere for, at Vikings har været en anelse gavmilde under kontraktforhandlingerne. På den anden side, er O’Neil kun 25 år gammel, har en opadgående form- og væsktkurve, og er generelt meget pålidelig og stabil – alle sammen punkter, der er meget værd i NFL.

Særligt O’Neils evner i løbespillet er værd at bemærke, så mon ikke, holdets stjerne-runningback Dalvin Cook er særligt glad ved aftalen. Med den ekstra kamp i kampprogrammet, måske en aftale som denne kan være med hjælpe Cook slå rekorden for flest løbne yards i en sæson.

Brian O’Neil, Dalvin Cook og resten af Minnesota Vikings indleder sæson på søndag kl. 19.00, hvor de besøger Cincinnati Bengals.