Den tidligere spiller og nuværende NFL-ekspert hos ESPN Rob Ninkovich tror ikke, at Dolphins’ cheftræner Brian Flores vil sætte holdets førsterunde-quarterback Tua Tagovailoa på banen i hans rookie-sæson

Både før, under og efter årets draft er der blevet stillet spørgsmål til Tua Tagovailoas’ helbred, efter en hofteskade i november endte hans sæson.

Flere NFL-eksperter har derfor diskuteret, om Dolphins bør give Tua et år på bænken i 2020 for at sikre, at han ikke kommer på banen, før han er helt rask.

Og det er netop hvad den tidligere New England Patriots-forsvarsspiller og nuværende NFL-ekspert hos ESPN Rob Ninkovich tror, at Miamis cheftræner Brian Flores vil gøre. Flores var træner hos Patriots fra 2008-2018, hvor Ninkovich spillede fra 2009-2016.

– Jeg var sammen med Brian Flores i otte år. Jeg ville ikke starte ham (Tua) lige nu, ikke med det samme. Jeg var sammen med ‘B-Flo’ i otte år. Han er en meget klog træner, en meget klog mand. Han har ikke tænkt sig at presse ham til at starte for tidligt. Du har ikke lyst til at stå i en situation, hvor hans hofte ikke er 100% klar, du vil have, at han er 100% rask.

Ifølge Ninkovich er det ikke kun Tuas helbred, der er på spil. Det er også hans selvtillid.

– En stor del af football handler om det mentale. Selvtillid kan bære dig langt. Hvis du bliver skubbet ud (på banen) for tidligt, og du mister lidt af den vigtige selvtillid, så kan det påvirke dig. Jeg tror, at Brian Flores har en fremragende plan på plads. Han har tænkt sig at bruge en erfaren quarterback, og forhåbentligt kan Tua lære noget fra en garvet veteran som Ryan Fitzpatrick.

NFL-hold er utålmodige

Hvert eneste år bliver det diskuteret, om det er en god idé at give en rookie-quarterback et år på bænken, så han kan lære angrebet og i Tua Tagovailoas tilfælde blive helt rask.

De seneste sæsoner har vi set både Patrick Mahomes og Lamar Jackson have MVP-sæsoner i deres andet år i ligaen efter at have siddet på bænken i deres rookie-sæson.

Både Mahomes’ Chiefs og Jacksons’ Ravens var dog udmærkede hold, som vandt kampe og kæmpede med om slutspilspladser. Derfor var presset for at starte en ny quarterback ikke så stor.

Hos hold der ikke vinder, er historien en anden, og både cheftræner og general manager bliver presset af fans, medier og holdejeren til at lave ændringer.

Det så vi fx med Mitchell Trubisky. Chicago Bears’ plan var at lade Trubisky være reserve og lære angrebet i sin rookie-sæson, men efter tre nederlag i sæsonens første fire kampe, blev planen skrottet, og Trubisky blev starter.

Derfor er det ikke sikkert, at Tua Tagovailoa får lov til at sidde et år på bænken hos Dolphins – selv hvis Brian Flores før sæsonen beslutter, at det er den bedste løsning.