Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på Buffalo Bills mod Chicago Bears, der tørner sammen på søndag klokken 19.00 dansk tid.

Buffalo, New YorkPicture by thefootballgirl.com

Varme somre, lune forår og iskolde vintre – New York er virkelig en stat, der kan byde alle årstider.

Som danskere ved vi dog godt, at de lange vintre sommetider kan være kedsommelige, og når man keder sig, så begynder man, i undeholdningens-tegn, på nogle lidt mærkelige ting.

Og der er nok mange, der har undret sig over, hvorfor at Bills fans lægger videoer op af sig selv, hvor de springer ud højder, og falder igennem deres campingborde.

Umiddelbart virker det ikke så smart, men jeg tror dog, at jeg har svaret. Og det er faktisk ret simpelt:

De har nemlig fundet ud af, at det er så meget bedre at spise vinger end at bruge dem.

Og det er med hentydning, til de meget kendte “Buffalo wings”, som har været med til at sætte byen på landkortet.

Desværre har det dog ikke været helt nok for byens football-hold i år, for på trods af at Buffalo Bills’-forsvar, virkelig har forsøgt at give hele holdet luft under vingerne, har det bare ikke været nok.

Og med en noget tvivlsom quarterback situation, er der nu brug for nye tider og nye ingredienser i Buffalo. Det er nemlig på tide at løbeangrebet for alvor kommer igang, og det betyder et skift i angrebsfilosofien, men også et skift fra “vinger til lår”. 

Det kræver nemlig, at den ellers så talentfulde runningback Lesean McCoy, sætter gang i sine ben, og beviser, at han kan skære sig igennem den defensive linje som en varm kniv igennem smør.

Og hvis du heller syntes, at der findes noget bedre end smeltet smør der løber ned at kyllingelår, så er denne uges opskrift lige noget for dig, og hvis ikke du har prøvet den før, så gør dig klar til at få ændret dit kulinariske-liv. Wings eller ej, så er denne opskrift lige noget for dig. Se at komme igang!

Find opskriften her. 

NB: Forsøg på at ødelægge sit spisebord ved hjælp af udspring, bør kun udføres af professionelle stuntmænd eller folk med Bills’-trøjer på.

Chicago, Illinois

Høje bygninger, industri, cafeer og lange køer af den sekssporede indfaldsmotorvej – Chicago er en “rigtig storby”.

Men Chicago kan dog byde på meget mere end det, og blandt andet skal byen hyldes for dens lange og stolte sportstraditioner.

Det er dog et par år siden, at byens NFL-hold for alvor har været relevant, men med tilføjelsen af Khalil Mack, ny cheftræner i Matt Nagy og med en åben NFC North er Chicago Bears blevet et “pop”ulært valg til at overraske positivt.

Men er succesen så bare “poppet op” ud af det blå? Næppe, for det er en kombination af råstyrke på banen, men også solide præstationer i tegnerummet hos trænerne. Eller sagt på en anden måde, så skyldes succesen kombinationen af det “bløde” og det “sprøde”. 

Og der er faktisk bare en klassisk “Chicago tradition”. En tradition der kan spores i byens madkultur, og i denne klassiske ret, hvor man blander ellers kedelige popcorn i lækker sød karamel og saltet cheddarost.

Det var Garretts Popcorn Shops som i 1949 skabte lange køer i Chicago. Dengang regnede butikkens indehavere med, at det var deres store udvalg af smage, der gjorde udslaget.

Men der var mere til sagen end som så. Folk stod nemlig i kø for at købe en pose af både cheddarpopcorn og karamelpopcorn, med det simple formål at blande dem sammen, lige så snart at de kom ud af butikken. Det opdage ejerne Claude and Gladys Garret dog, og derefter begyndte de at sælge dem blandet. Siden har de været en del af Chicago’s DNA.

Så for at holde fast i håbet om at vinde NFC-North, skal Bears kigge indad, og fortsætte med at sætte deres lid til deres cheftræner’s tegninger og deres unge playmakere i Tarik Cohen og Taylor Gabriel, der som popcorn under et låg, kan bruge deres enorme eksplosivitet til at strække banen, og dermed Bears vinderchancer.

Opskriften findes her.

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!