Byen St. Louis mente ikke, at flytningen af Rams-franchisen var efter reglerne. Derfor sagsøgte man i tiden efter Rams ejer Stan Kroenke og NFL – den 4 1/2 år lange sag har nu nået sin konklusion med et forlig.

Det har været en rigtig ubehagelig sag for Kroenke og NFL og den var meget tæt på at blive værre. Efter planen skulle sagen være kommet for retten den 10. januar, hvilket ville have sendt flere ejere på vidneskranken.

En dommer i St. Louis – Christopher McGraugh – havde i juli afgjort, at der var tilstrækkeligt med bevis for svindel, så han beordrede NFL-ejerne til at frigive deres til at økonomiske optegnelser.

At NFL-holdene skulle begynde at frigive økonomiske papirer var – ifølge ESPN – en meget bekymrende omstændighed for holdene og var et stærkt incitament til at indgå et forlig.

Læs også: St Louis borgmester er utilfreds med måden, som byen blev behandlet på

NFL og Rams har derfor i længere tid presset på for at lukke sagen, men St. Louis har hele tiden fastholdt deres krav. De har blandt andet krævet et erstatningshold og flere milliarder dollars i erstatning.

Men nu er sagen nået en afslutning – Lidt overraskende har St. Louis fået en del mindre, end man oprindeligt gik efter, men det lyder som en god aftale for alle parter.

Byen St. Louis er nemlig gået med til at lukke sagen og får $790 millioner dollar retur fra Kroenke og ligaen men der står umiddelbart ikke noget i aftalen om et nyt hold til St. Louis.

Selvom retssagen primært var rettet mod ejer Stan Kroenke, så har hele NFLs ejerkreds været inddraget i sagen. Flere af NFLs ejere har siddet i den komite, som var med til at godkende flytningen og Kroenke kommer derfor sandsynligvis til at dele regningen.

Dette kommer nok næppe for dagens lys.

St. Louis borgmester, Tishaura Jones og St. Louis amtsleder Sam Page var dog begge tilfredse med afgørelsen.

“Denne historiske aftale lukker et langt kapitel for vores region – den sikrer hundrede millioner af dollars til vores samfund, mens vi slipper for usikkerheden ved en lang retssag.”