Jim Harbaugh forlader de forsvarende college-mestre og bliver ny cheftræner for Los Angeles Chargers.

Los Angeles Chargers vandt kapløbet om Jim Harbaughs underskrift. Parterne er blevet enige om en femårig kontrakt, som gør Harbaugh til den nye cheftræner for Chargers.

Jim Harbaugh vender tilbage til NFL efter ni sæsoner med Michigan i college-rækkerne, som kulminerede tidligere på måneden, da Michigan vandt det nationale mesterskab. Inden da har Harbaugh stået i spidsen for San Francisco 49ers i fire sæsoner fra 2011 til og med 2014. Harbaugh vandt 44 af 64 kampe, ligesom han førte 49ers til tre NFC-finaler i træk og en optræden i Super Bowl XLVII.

Det er første gang siden 2007, at Los Angeles Chargers ansætter en ny cheftræner, der rent faktisk har erfaring med gerningen. Dengang var det Norv Turner, som blev hentet ind, og han stod i spidsen for Chargers i de efterfølgende seks sæsoner. Med Jim Harbaugh får Chargers en erfaren og selvbevidst træner, som har bevist, at han kan genopbygge et mandskab og indføre en ny kultur, som giver pote.

Næste skridt for Dean Spanos og Jim Harbaugh er at finde en ny general manager. På rygtebørsen bliver New York Giants’ assisterende general manager Brandon Brown og Baltimore Ravens’ leder for spillerforhold Joe Hortiz sat i forbindelse med den ledige position.

Til sidst er det værd at få med, at Harbaugh rent faktisk har en fælles historik med Chargers. Som spiller skrev Harbaugh kontrakt med det daværende San Diego Chargers tilbage i 1999 som førstereserve til quarterback Ryan Leaf. Harbaugh endte med at spille 17 kampe for Chargers frem til 2001.