Som den første aktive NFL-spiller nogensinde er Carl Nassib, Las Vegas Raiders’ 28-årige defensive end, offentligt sprunget ud som homoseksuel.

Den historiske udmelding kom sent i går aftes, hvor Nassib offentligt sprang ud som homoseksuel i en Instagram-video. Her fortæller han, at han længe har haft lyst til at komme ud, men momentet føltes først rigtigt nu. Da han er en meget privat person, siger han, har han ikke blot haft til hensigt at trække lidt opmærksomhed. I stedet, i et forsøg på at skabe en accepterende og inkluderende kultur, annoncerede han en velgørenhedsdonation til en selvmordsforebyggelses-orginisation med fokus på LGBT+-folk.

Det er dog ikke første gang, en lignende annoncering trækker overskifter i NFL. I 2014 erklærede draft-aktuelle Michael Sam, at han var homoseksual. Da St. Louis Rams kort efter draftede ham i 7. runde blev han den første offentligt homoseksuelle til at blive draftet i NFL. Sam nåede dog aldrig at optræde i en gældende NFL-kamp. Endvidere er en række spillere kommet ud efter deres karrieres afslutning. Nassib er altså ikke den første homoseksuelle i NFL, men han er den eneste, der offentligt har erklæret sin homosekualitet, mens han var på et aktivt NFL-holdkort.

Nassibs annoncering har affødt en lang række varme reaktioner i NFL. Blandt andet har Roger Goodell har givet en officiel kommentar, hvor han bifalder Nassibs mod, og i øvrigt håber, at den slags annonceringer snart vil være så almindelige, at de ikke nyhedsværdige.

I sin fem-årige karriere har Nassib spillet for Cleveland Browns, Tampa Bay Buccaneers og nu Las Vegas Raiders, hvor han samlet set har lavet 20,5 sacks.