Jacksonville Jaguars og Josh Allen er blevet enige om en lukrativ femårig kontraktforlængelse.

Jacksonville Jaguars har forlænget aftalen med én af deres absolut vigtigste forsvarsspillere. Det er outside linebacker Josh Allen, der har skrevet under på en femårig aftale, der potentielt kan indbringe ham i omegnen af 1,04 milliarder danske kroner. Ifølge mediet The Athletic er Allen garanteret at modtage cirka 610 millioner danske kroner med sin nye kontrakt.

I løbet af sine foreløbigt fem år som professionel har Josh Allen leveret flere spektakulære sæsoner. I sin debutsæson blev Allen stemt i Pro Bowl, efter at han leverede 10,5 sacks. I den forgangne sæson etablerede Allen sig blandt de bedste forsvarsspillere i NFL, da han producerede 17,5 sacks, hvilket var flest i en enkeltstående sæson i Jaguars’ historie. Således var det kun Pittsburgh Steelers’ T.J. Watt, som leverede flere sacks end Josh Allen gjorde i fjor.

Derudover leverede Josh Allen også en interception, to forcerede fumbles, 17 tacklinger for tabte yards og 33 quarterback hits i 2023-sæsonen. På den baggrund blev han stemt i Pro Bowl for anden gang i karrieren.

Udstyret med sin nye kontrakt er Josh Allen nu én af tre forsvarsspillere i NFL, der tjener mere end cirka 210 millioner danske kroner pr. sæson. Det to andre er San Francisco 49ers’ Nick Bosa og Kansas City Chiefs’ Chris Jones. Det betyder også, at Josh Allen overgår de kontrakter, som Brian Burns, Montez Sweat og Danielle Hunter har fået i løbet af foråret.