Philadelphia Eagles spiller søndag deres første grundspilskamp i denne sæson mod Atlanta Falcons, men forinden kan en af spillerne glæde sig over en ny kontrakt.

Jordan Mailata har vundet jobbet som den startende venstre tackle for Philadelphia Eagles i den kommende sæson, og klubben belønner den unge spiller med en ny kontrakt. Mailata har ifølge Adam Caplan underskrevet en ny aftale, der holder ham i klubben i yderligere fire år.

Kontrakten byder på en signifikant lønforhøjelse. Grundlønnen lyder på 64 millioner dollar, men den store offensive tackle kan tjene op til 80 millioner dollar og får lidt mere end 40 millioner garanteret.

Den 24-årige angrebsspiller cementerer dermed sin status som en stor succeshistorie. Mailata er født og opvokset i Australien og har samoanske rødder. Den mere end 2 meter høje, 170kg. tunge spiller var rotationsspiller i den australske rugbyliga, men da talentspejdere, trænere og ledende figurer i NFL så kombinationen af størrelse og atletiske evner, så var der lige pludselig interesse fra USA.

Det førte til en invitation til NFLs program for internationale spillere, der er designet til at tiltrække spillere uden for Nordamerika, som ikke har spillet football i college.

Trods Mailata ikke kendte meget til NFL, bortset fra at se Super Bowl årligt, vidste han, at offensiv tackle kunne være en mulighed for ham baseret på sit kendskab til filmen The Blind Side. Mailata havde størrelsen til at spille den position, vidste han. Den australske atlet havde aldrig spillet amerikansk fodbold, men trænede med flere trænere, herunder Eagles’ offensive linjetræner, Jeff Southland.

Philadelphia endte med at vælge ham i syvende runde af draften i 2018. 

ESPNs Adam skriver meget præcist, at Mailata for tre år siden aldrig havde haft en footballhjelm på. I fjor startede han 10 kampe for Eagles og gjorde det habilt. Nu har han fået en kæmpekontrakt og spiller en af banens vigtigste positioner. Han skal beskytte Jalen Hurts’ blinde side.