Den 23-årige runningback får en årsløn på 16 millioner dollar på sin nye fireårige kontraktforlængelse, hvilket gør ham til ligaens bedst betalte runningback. Forlængelsen holder ham i Carolina til og med 2024-sæsonen

Et af ligaens store stjerneskud fortsætter hos Carolina langt ud i fremtiden.

Der er tale om 2017-førsterundevalget Christian McCaffrey, som ifølge ESPN’s Adam Schefter har skrevet under på en fireårig forlængelse med Panthers.

Kontraktforlængelsen giver McCaffrey en årsløn på 16 millioner dollar, hvilket gør ham til ligaens bedst betalte på sin position. Hans gennemsnitlige årsløn er en hel million over Ezekiel Elliots, som hidtil har været listens nummer et.

McCaffrey selv har udtalt følgende om forlængelsen:

– Jeg er virkelig begejstret for at fortsætte min karriere i Carolina. Jeg vil gerne sige tak til (ejer) Mr. Tepper, (general manager) Marty Hurney og (chef)træner (Matt) Rhule for at give mig muligheden for at hjælpe dette fantastiske hold og til alle mine holdkammerater for deres hjælp hen ad vejen. Og til alle Panthers fans, KEEP POUNDING!

McCaffrey blev valgt af Panthers med det syvende valg i 2017-draften og har siden sin anden sæson i ligaen været fokuspunktet for Panthers’ angreb.

Hans alsidighed gør ham næsten umulig at stoppe, hvilket vi virkelig fik at se i 2019-sæsonen. Her løb ‘CMC’ for 1.387 yards og 14 touchdowns og greb for yderligere 1,005 yards og fire touchdowns.

Et risikabelt træk

Selvom McCaffrey uden tvivl er en stjerne på banen, så er der meget risiko forbundet med at betale store penge til en runningback. Det er en af de positioner på banen, der er mest afhængig af resten af det offensive talent, og ofte kan man finde gode runningbacks sent i draften.

Dertil er det en position, der statistisk set har en lille effekt på, hvorvidt et hold vinder eller taber. Derfor giver det sjældent resultater at kaste en masse ressourcer efter positionen.

Det kunne vi også se i 2019, hvor Dallas Cowboys, New York Jets og Arizona Cardinals havde ligaens tre bedst betalte runningbacks (Ezekiel Elliott, LeVeon Bell og David Johnson), men tilsammen vandt sølle 20 kampe, tabte 27 og spillede én uafgjort.

Og hvis vi zoomer ind på Panthers, så endte holdet – trods McCaffreys supersæson – i bunden af NFC South med sølle fem sejre og 11 nederlag.