Efter flere måneders forhandling og en hel del drama, har Arizona nu sikret, at deres quarterback forbliver i klubben de næste mange år.

Arizona Cardinals beholder Kyler Murray i klubben, efter de to parter er blevet enige om en massiv kontraktforlægelse, det skriver ESPNs Adam Schefter på Twitter. Murray har sat sin autograf på en aftale, der binder ham til klubben i yderligere fem år. Da quarterbacken fortsat har to år tilbage på sin rookieaftale, betyder det altså syv år mere med Murray i Arizona.

Aftalen betaler den dygtige angrebsspiller mere end 230 millioner dollars, hvilket svarer til et godt stykke mere end halvanden milliard danske kroner. 

Quarterbacken får 160 millioner af disse dollars i garanterede penge. Det gør ham til ligaens næstbedst betalte quarterback, kun overgået af den firdobbelte MVP, Aaron Rodgers.

Arizona valgte Murray med det første valg i draften i 2019 på trods af, at de året før havde handlet sig op til Josh Rosen. Det viste sig at være en klog beslutning, for Murray har vist sig at have et tornhøjt topniveau.

Den snart 25-årige quarterback blev valgt til årets offensive rookie og har startet 46 kampe i grundspillet i sine første tre professionelle sæsoner. Murray har været småskadet af flere omgange og missede to kampe i fjor, men har leveret nogle spektakulære øjeblikke for Cardinals.

Quarterbacken har været med til at føre Arizona til 22 sejre, og i den forgangne sæson var Cardinals i slutspillet for første gang siden 2015. Det endte dog i et stort nederlag til Los Angeles Rams, som senere vandt Super Bowl.

Murray har ikke altid været den mest stabile spiller, hvilket præstationen i nederlaget også var et godt bevis på, men med quarterback og cheftræner Kliff Kingsbury, som selv skrev under på en seks år lang kontraktforlængelse i marts måned, i klubben i mange år, har holdet en god base.