Jimmy Garoppolo har skrevet under på den mest værdifulde kontrakt nogensinde i NFL.

San Francisco 49ers har nu gjort den tidligere New England Patriots-backup, Jimmy Garoppolo, til den bedst betalte spiller i NFL’s historie. Således har Garoppolo skrevet under på en kontrakt til værdi af svimlende 137,5 millioner dollar, hvilket svarer til cirka 835 millioner danske kroner. Kontrakten strækker sig over fem år, og er dermed den største i NFL’s historie målt på gennemsnitlig løn pr. årsbasis.

Jimmy Garoppolo blev på overraskende vis handlet til San Francisco 49ers fra New England Patriots for et andenrundevalg i den kommende draft. Garoppolo var af mange spået til at overtage Tom Bradys plads i New England, men eftersom at Brady har vist sig usædvanligt langtidsholdbar blev Garoppolo skippet videre. Handlen er efterfølgende blevet omtalt med stor undren, og har sidenhen været grundlaget for ESPN’s historier om interne uenigheder i New England mellem Bill Belichick, Robert Kraft og Tom Brady.

Hypen om Jimmy Garoppolo har efterfølgende vist sig at være fuldstændig berettiget. Den 26-årige quarterback har taget San Francisco med storm med fem sejre i de fem kampe, hvor han har startet under center. Denne præstation er især imponerende, hvis der tages højde for, at 49ers kun havde vundet en enkelt kamp før Jimmy Garoppolos ankomst. Desuden formåede Garoppolo at ramme på 67,4 pct. af sine kast for 1.560 yards med syv touchdowns som følge.

Forlængelsen har fået flere prominente skikkelser til at lykønske Garoppolo via de sociale medier. Én af disse er den legendariske 49ers-receiver Jerry Rice, som spår sit gamle mandskab betydelig succes i fremtidigen med Garoppolo ved roret.

Garoppolo’s kontrakt er den største i NFLs historie, men mon ikke flere af disse quarterback-navne smiler lidt ved tanken om, hvad deres næste kontrakt byder på.