Den 30-årige tidligere Broncos, Jaguars og Dolphins-spiller har i et farvelbrev offentliggjort, at han stopper sin NFL-karriere. Thomas vil i uddanne sig indenfor sportspsykologi.

Thomas offentliggjorde beslutningen via et farvelbrev på hjemmesiden Playerstribune.com, hvor han

Jeg er klar til at indrømme overfor mig selv, at jeg har det fint med at opgive min identitet som “football-spilleren Julius Thomas”. Jeg har det fint med ikke at blive anerkendt som en NFL-atlet – for jeg er mere end det. Jeg er gået udenfor min identitet før, og jeg vil gøre det igen og igen hele mit liv igennem. Jeg tror at min mission i dette punkt af mit liv, er at hjælpe andre. Forhåbentligt kan jeg hjælpe, ved at få flere af mine medspillere til at dyrke hvem de er udenfor football. Hvis det i sidste ende er det jeg bliver husket for, vil jeg være meget taknemmelig.

Thomas løfter i brevet sløret for, at han gerne vil studere psykologi, en interesse han fik, efter at han tog et kursus i faget under en af sine off-seasons. Ydermere afslører han, at han håber at kunne bruge sine erfaringer som NFL-spiller, kombineret med psykologiuddannelsen, til at hjælpe med forskningen af CTE.

Football involverer seriøse kognitive risici, men der er stadig meget der kan læres om skadernes omfang og hvad der kan gøres for at mindske dem. Muligheden for at hjælpe med den seneste forskning der bliver lavet om hjerneskade og kampen om bedre at forstå CTE. At studere den, ikke bare fra en psykologs eller klinikers synsspunkt, men også som en person der har spillet i adskillige år på højeste niveau, det er noget der virkeligt begejstrer mig. Det fylder mig med mening. Det er en måde jeg kan hjælpe, imens at jeg kan gro intellektuelt, hvilket er noget jeg har ledt efter. Jeg ved at jeg har meget at lære, men det er også det jeg ser mest frem til.

Brevet kan læses i sin helhed ved at klikke på dette link.

Fra basketball-spiller til touchdown-maskine

Julius Thomas blev valgt af Denver Broncos i fjerde runde af 2011-draften. Den tidligere basketball-spiller gjorde ikke det store væsen af sig i de to første år af karrieren, før han i både 2013- og 2014-sæsonen greb hele 12 touchdowns. Herfra fortsatte karrieren hos Jaguars og Miami Dolphins, dog uden Thomas opnåede i nærheden af samme succes som i sine Broncos-dage.

Thomas slutter sin karriere med 226 grebne bolde for 2.406 yards og 36 touchdowns.