Fire turnovers af New Orleans Saints blev afgørende, da Tampa Bay Buccaneers spillede sig i NFC-finalen for første gang siden 2002.

New Orleans Saints vandt begge opgør i grundspillet over Tampa Bay Buccaneers, men søndag nat var det Tom Brady og co., der trak det længste strå.

Sejren var på 30-20 og kom på baggrund af fire turnovers, hvor de tre første alle førte til Buccaneers touchdowns, og den sidste interception gav Bucs sejren.

Saints var uden multi-våbenet Taysom Hill og også runningback Latavious Murray så kampen fra bænken. Dermed hang endnu mere på Drew Brees, der blev 42 fredag, men det var tydeligt hele kampen, at han havde svært ved at ramme på dybe kast, og at hverken præcision eller fart på bolden var på det niveau, der har kendetegnet hans karriere.

Alligvel førte Saints i starten af 3. quarter med 20-13 og havde bolden på Bucs’ banehalvdel, da kampens afgørende spil indtraf. Brees ramte tight end Jared Cook, men rookie safety Antoine Winfield Jr. fangede Cook bagfra og slog bolden fri. I stedet for en mulig Saints-føring på 14 point fik Buccaneers bolden, og Tom Brady førte lynhurtigt sine tropper til udligning med et touchdown-kast til Leonard Fournette.

To interceptions i 4. quarter slog sømmet i ligkisten for Drew Brees, der inden kampen meldte ud, at han stopper karrieren.

Tom Brady, der er et år ældre end sin quarterback-kollega, skal til gengæld spille mindst én kamp mere, når Buccaneers skal til Green Bay i NFC-finalen, hvor Packers venter.

Brady var ikke fantastisk i kampen mod Saints og var heldig med at undgå dyre interceptions. Han skal spille på et bedre niveau på søndag, hvis drømmen om en vanvittig tiende optræden i Super Bowl skal gå i opfyldelse (der er spillet 54 indtil videre).

Sjovt nok var det ikke nogen af de aldrende quarterbacks, der leverede kampens bedste kast. Saints scorede første touchdown, da Jameis Winston kom ind og udførte et perfekt trickspil.

Super Boel LV ska spilles på Raymond James Stadium i Tampa. Et hold har aldrig spillet Super Bowl på hjemmebane. Nu er Buccaneers én kamp fra, at det sker for første gang i NFL-historien. Brady kan skrive endnu en linje på sit Hall of Fame CV med en sejr over Aaron Rodgers og Packers på søndag.