Der var lagt op til noget af en kamp, da et højtflyvende Falcons-angreb skulle forsøge at nedbryde et stærkt Seahawks-forsvar. Topduellen i NFC bød på underholdning af højeste kaliber.

Falcons har været en af denne sæsons større overraskelser, og skaffede sidste uge en flot sejr mod et fremragende Broncos-forsvar. Seattle var uden safety Kam Chancellor, ikke en ønskværdig situation mod Matt Ryan, Julio Jones og de to dygtige Falcons running backs. Seahawks hev en 26-24 sejr i land, men var bestemt ikke overbevisende.

Kampen var inden start udset til at være en af rundens bedste. To af NFCs bedste mandskaber, angreb mod forsvar, Sherman mod Julio og Pete Carroll mod sin tidligere defensive koordinator, Dan Quinn. Der skulle dog gå lidt, inden der blev sat point på tavlen. Begge hold startede med at flytte bolden, men ingen af stjernerne fik sat deres præg i kampens åbning.

Med to minutter tilbage i første quarter fumblede Matt Ryan bolden da han blev sacked af Cliff Avril. Det gav Seattle fremragende position på banen, og det udnyttede hjemmeholdet straks. På det første spil efter Atlantas turnover scorede running back Christine Michael efter et ni yard langt løb.

Seattle fik pres på Matt Ryan fra starten af kampen og havde tre sacks inden første quarter var slut. Specielt de to første forsvarsserier var imponerende, men herefter fik Falcons bedre fat. Udeholdet fik reduceret til 7-3 efter et langt drive, hvor Julio greb et par bolde mod Richard Sherman.

Seattle svarede dog hurtigt igen med et langt scoringsdrive, der bragte dem foran 14-3. Det var rookie Alex Collins, der løb den ind fra få yards ude, efter CJ Spiller havde bragt Seattle i Red Zone.

Hjemmeholdet gik til pause med en 17-3 føring, og Seahawks-forsvaret havde helt styr på udeholdet. Ligaens bedste angreb flyttede kun bolden 83 yards. Atlanta havde tydelige problemer med Seattles defensive linje og den massive larm fra publikum.

Rollerne byttes i anden halvleg

Seahawks fortsatte med at presse Matt Ryan på hvert eneste snap i anden halvleg, men Falcons fik bedre fat. Allerede på første tredje quarters første drive så de bedre ud, og de endte også med at få et touchdown på tavlen. Matt Ryan ramte en helt blank Julio Jones, der let kunne score.

Julio Jones var på spil igen den næste serie for Falcons. Jones havde et par vigtige catches på endnu et langt scoringsdrive. Denne gang ramte Matt Ryan sin nye receiver, Muhammed Sanu. Seahawks mistede Michael Bennett på drivets sidste spil, og det påvirkede forsvaret resten af kampen.

Hvad end der er blevet sagt i pausen hjalp det i den grad, Falcons så helt forandrede ud i anden halvleg. Efter endnu en kort angrebsserie fra Seattle, fik udeholdet bolden igen, og endnu engang marcherede de ned af banen. Også dette drive resulterede i et touchdown til Atlanta, og som på Julios scoring var der et eller andet helt galt. Denne gang var det Levine Toilolo, der stod helt åben. Falcons havde ikke succes med løbespillet, men et kreativitet og varieret kasteangreb skabte masser af problemer for Seattle.

Seahawks fik scoret med under fem minutter tilbage af kampen, men et blokeret ekstra point gjorde, at Falcons fortsat var foran 24-23. Atlanta havde muligheden for bare at køre klokken ned, men en tabt bold fra Julio Jones endte i favnen på Earl Thomas, og pludselig havde Seattle en matchbold.

Hjemmeholdet fik skaffet et field goal og en 26-24 føring med blot to minutter tilbage af kampen. Seahawks fik Falcons til at gå tre og ud på Atlantas serie, men dommerne overså en klar pass interference på Richard Sherman mod Julio Jones.

Seahawks kan gå fra hjemmebanen med en utroligt smal sejr, mens Falcons indkasserer årets andet nederlag efter en flot anden halvleg.