Protester og demonstrationer var temaet inden opgøret mellem Dolphins og Seahawks, men der blev også spillet en omgang defensiv og dramatisk football.

Demonstrationer, forsvarsspil og få point

Forud for opgøret var der blevet sagt og skrevet meget omkring Seattles protest. Receiver Doug Baldwin havde meldt ud, at holdet ville vise sammenhold etniciteter imellem. Det betød, at holdets spillere alle stod arm i arm under nationalsangen, mørke som lyse, mens fire spillere fra Miami valgte at sidde på knæ i protest med uligheden i USA.

Trods den massive fokus på ritualerne før kampen, var der faktisk også en footballkamp, der skulle spilles. Det viste sig at blive en utrolig tæt affære, som Seahawks trak sig sejrsrigt ud af.

Seattle lagde ud med masser af kast til et væld af forskellige våben. Tre running backs og en håndfuld receivere var involveret tidligt i kampen. Det var tydeligt, at holdet nu tilhørte Russell Wilson.  Hjemmeholdet satte kampens første point på tavlen med et 39 yard langt field goal.

Miami har fået en ny cheftræner i Adam Gase, der har en fortid som succesfuld offensiv koordinator. Gase anses som en quarterbackhvisker, der kan få Tannehill til at udnytte sit potentiale. Det nye makkerpar stod med svære arbejdsbetingelser i Miamis første grundspilskamp

Seahawks-forsvaret startede kampen stærkt, men lod den nye Dolphins-spiller Arian Foster stå helt fri på et kort kast fra Tannehill. Foster løb 50 yards ned af banen og bragte Miami tæt på scoring. Seahawks-forsvaret og Kam Chancellor stoppede dog Dolphins på fjerde down i RedZone, og Miami måtte se den potentielle scoring forsvinde.

Scoring burde der have været minutter senere i kampen, da Tannehill ramte en helt fri Kenny Stills på vej mod end zone. Stills formåede dog på utrolig vis at lave et af de største drops, vi kommer til at se i denne sæson.

En dum interception fra Russell Wilson øjeblikke senere førte dog til et udlignende field goal. Hjemmeholdet svarede dog tilbage kort inden pausen med et fint drive, som førte til endnu et field goal og en 6-3 føring.

Første halvleg stod i den grad i forsvarets tegn. Seattle var et mulehår bedre til at flytte bolden, men Miamis defensive linje havde fint styr på tingene. Det samme kan siges om Seattles forsvar generelt. Arian Foster fik 50 yards på et enkelt spil, men Dolphins endte halvlegen med kun 111 yards offensivt.

Dramatisk anden halvleg afgører kampen

Anden halvleg startede i samme kadence, indtil alle Seahawks-fans kollektivt begyndte at bede til de højere magter. Fem minutter inde i tredje quarter blev Wilson sacket af Ndamukong Suh, der ved et uheld trådte på Wilsons ankel. En hæftig omgang tape blev smidt omkring anklen, og Wilson formåede at spille resten af kampen færdig, men var tydeligt mærket.

Den tvivlsomme kvalitet på Seattles offensive linje blev udstillet det meste af kampen. Dolphins’ defensive tackle, Jordan Phillips, smadrede et løbespil i starten af fjerde quarter, hvilket resulterede i endnu Seahawks turnover. Hjemmeholdets defensiv holdt dog stand igen. Da Cassius Marsh oven i købet blokerede et field goal, måtte Dolphins igen forlade red zone uden point.

Med fire minutter tilbage af opgøret, får kampen endelig sit første touchdown. Det skete da Ryan Tannehill afslutter et 7 spil, 86 yard langt drive med et kort touchdownløb.

Det var dog ikke nok til at slå Seattle ud. En halvskadet Russell Wilson førte sit hold 75 yards ned af banen på 14 spil. På serien overlevede Seattle et par fjerde downs, og Wilson kunne til sidst finde sit mest stabile mål, Doug Baldwin, der scorede kampens afgørende touchdown.

Seattles kicker missede ekstrapointforsøget, hvilket betød, at Seattle blot førte med 12-10. Med et halvt minut tilbage af kampen kunne Miami have vundet kampen med et field goal. Seattles forsvar gav dem ikke lov til at få en eneste yard, og hjemmeholdet sejrede altså til sidst.