New Orleans Saints fik en smule hævn for det vilde slutspilsexit sidste år, da de straffede Minnesota Vikings’ fejl hårdt i en sejr på 30-20.

Der var lagt op til en klassekamp i Minnesota, da Vikings søndag nat tog imod brandvarme Saints. Sean Paytons tropper havde vundet fem kampe i træk og jagtede revanche efter det mareridtsagtige slutspilsnederlag til vikingerne i januar, mens hjemmeholdet også kom med selvtilliden i orden efter tre vunde kampe på stribe.

Men New Orleans fik i den grad hævn, da de var skarpest og straffede to Vikings-turnovers virkelig hårdt i en 30-20-sejr.

Troen blev for alvor suget ud af værterne, da P.J. Williams interceptede Kirk Cousins og løb bolden 45 yards for et touchdown til 27-13 i gæsternes favør i slutningen af tredje quarter. Det skete efter en misforståelse mellem Vikings-quarterbacken og wide receiver Stefon Diggs, der stoppede sin rute på tværs af banen i det øjeblik, Cousins kastede bolden.

Den anden turnover var mindst lige så dyr. Kort før pausen og med en føring på 13-10 marcherede Minnesota ned ad banen i jagten på at trække yderligere fra. Men så fumblede wide receiver Adam Thielen, cornerback Marshon Lattimore returnerede bolden over halvdelen af banens længde, og så var Vikings i stedet bagud 13-17 efter første halvleg, da Alvin Kamara overlegent sprang i endzone for sin anden af to scoringer.

Det utrolige er, at Drew Brees blot kastede for 120 yards, mens Cousins noterede sig for 359 yards, men vinderinstinktet tilhørte Saints i kampen, og derfor trak de det længste strå.

Adam Thielen fortsatte sin historiske stime ved for ottende kamp i træk at runde 100 gribeyards, hvilket han krydrede med et touchdown i slutningen af kampen.

Saints er nu oppe på seks sejre i træk og er 6-1, mens Vikings er 4-3-1.