Det var special teams, der kom til at spille den helt afgørende rolle, da Arizona Cardinals og Seattle Seahawks måtte i overtime, for at afgøre søndagens sene kamp.

I en kamp præget af to stærke forsvar fik special teams-enhederne fra begge hold således mulighed for at vinde kampen, men ingen af dem lukkede kampen, og så sluttede det hele uafgjort, 6-6.

Kigger man på Cardinals’ offensive stats for kampen skulle man ellers tro, at de havde formået at score flere point. Quarterback Carson Palmer fuldendte 29 af 49 kast for 342 yards, mens runningback David Johnson løb for 113 yards. Men holdet kunne ikke få bolden i endzone hele aftenen.

Hjemmeholdet tog føringen i andet quarter, da Chandler Catanzaro satte et field goal på tavlen til 3-0. Tidligere i samme quarter var det ellers lykkedes for Seattle Seahawks at blokere netop et field goal, men de havde svært ved at flytte bolden hele aftenen og kunne ikke få noget ud af det.

Efter nærmest utallige punts, så det ud til, at Cardinals måske skulle køre sejren hjem, da Ryan Quigley for gud ved hvilken gang skulle punte bolden langt op på Seahawks’ banehalvdel. Men endnu en gang slog Seahawks’ special teams-enhed til og blokerede puntet, og så havde udeholdet pludselig bolden langt inde i Cardinals’ territorium.

Ikke, at det gjorde nogen forskel. Seahawks kunne stadig ikke flytte bolden, men formåede at udligne med et field goal til 3-3 og fire minutter tilbage. Kampen måtte i overtime.

Her scorede begge hold et field goal på sin første angrebsserie til stillingen 6-6, og så var det “Sudden Death” resten af vejen.

De to hold udvekslede flere punts, inden Cardinals fik en gylden mulighed for sejr med lidt over tre minutter tilbage. Fra bare 24 yards skulle kicker Chandler Catanzaro sikre en hjemmesejr, men den unge kicker fik ikke justeret sit sigte, og så ramte bolden stolpen til stor frustration for head coach Bruce Arians og de mange fans på stadion.

Og som om det ikke skulle være nok lykkedes det efterfølgende for Seahawks at sætte deres vel nok bedste angrebsserie på dagen sammen.

Omkring tre minutter tog det, før det var udeholdets tur til at stå med en gylden mulighed for at vinde kampen. Men med under 10 sekunder tilbage kunne Steven Hauschka ikke omsætte sin chance fra 28 yards, og så sluttede det hele 6-6.

Resultatet kan blive altafgørende i NFC West, der formentlig skal finde en divisionsvinder blandt de to hold, men resultatet søndag ændrer ikke meget.

Kampen bød på fire field goals på syv forsøg og i øvrigt 15 punts. Så hvem sagde, at special teams ikke er vigtigt?