David Johnson scorede tre gange og var flyvende, da Arizona Cardinals smadrede New York Jets med 28-3.

Begge hold lagde fra land med punts, men Cardinals kunne hurtigt begejstre hjemmepublikummet. David Johnson, som har været en af sæsonens lyspunkter for værterne, leverede op til sin forrygende sæsonstart med et af årets fedeste løb. Johnson linede op til højre for Carson Palmer på egen 42-yard-linje og krydsede ind foran Palmer mod venstre side af banen. Af et par omgange forsøgte han at vinde et hul op igennem Jets-forsvaret, indtil han til sidst fik sat de rigtige cuts og fik banet sig vej mod endzone ustoppeligt for gæsterne fra New York. 7-0 til Cardinals.

Kort inde i anden quarter reducerede Jets til 7-3 via et 39-yard field goal af Nick Folk. Folk’s tre point kom i stand via et glimrende 36-yards kast fra Ryan Fitzpatrick til Brandon Marshall. Generalt var det velspillende receiverpar Brandon Marshall og Charone Peake i centrum, når Jets i ny og næ blev farlige.

Anderledes farlig er David Johnson for Cardinals. I sidste uge mod San Francisco 49’ers var han ustyrlig med 157 yards og to touchdowns, og allerede midtvejs i anden quarter udlignede han sidste uges touchdown-præstation. Efter en glimrende angrebsserie af Carson Palmer nåede Cardinals ned på Jets’ 2-yard-linje, og så var det David Johnson-tid. Han fandt et hul i den hvid-grønne forsvarsmur og bragte Cardinals i front med 14-3 med lidt under syv minutter tilbage af andet quarter.

Her er angrebsserien opsummeret af en Cardinals-fan på Twitter.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og de to hold gik til pausen med stillingen 14-3 til Cardinals.

Johnson rundede 100 på ny
Pausen hjalp ikke New York Jets, som stadig savnede bid i angrebet. Deres primære problem var at Fitzpatrick havde svært ved at konvertere tredje downs.

Omvendt bed David Johnson fra sig hver gang Cardinals var i boldbesiddelse, og på Cardinals første serie i anden halvleg scorede runningbacken sit tredje touchdown i kampen – endnu engang via et 2-yard løb. 21-3 til hjemmeholdet.

Skulle der sidde en Jets-fan med et marginalt håb om at vende opgøret, havde han eller hun nok glemt, at Jets starter Ryan Fitzpatrick bag centeren.

For efter det, der ellers kunne ligne et angreb med potentiale, blev stoppet brat, da Fitzpatrick kastede sin 11. interception i 2016, da han gik efter Brandon Marshall i endzone. Bolden blev nuppet af D.J. Swearinger, som lavede sin anden interception i sæsonen.

I stedet kunne Cardinals fuldbyrde ydmygelsen af gæsterne fra New York. En suveræn angrebsserie på 13 spil, 89 yards og 7 minutter og 26 sekunder blev afsluttet af et 9-yards kast fra Carson Palmer til Michael Floyd. 28-3.

Håbløst bagud blev det tid for Jets at prøve Geno Smith på quarterbacken, mens en slukøret Fitzpatrick blev sparet. Geno Smith gjorde dog ikke noget imponerende indtryk. Først fumblede han, men blev reddet af en af sine offensive linjemænd. På det efterfølgende spil kastede han så en interception i hænderne på safety Tyrann Mathieu.

Der blev ikke sat yderligere point på tavlen, og med sejren på 28-3 rykker Cardinals op på siden af Los Angeles Rams på andenpladsen i NFC West. Begge hold er 3-3, mens Seahawks fører divisionen med 4 sejre og 1.

Jets er nederst i AFC East med en sejr og fem nederlag.