Kansas City Chiefs er klar til AFC-finalen, efter holdet uden problemer besejrede et tamt Colts-mandskab 31-13. Chiefs’ angreb scorede 24 points i første halvleg, hvorimod Colts’ angreb først kom i endzone i fjerde quarter

Kansas City Chiefs har domineret i denne sæson, og i aftenens divisionskamp var det så blevet Indianapolis Colts’ tur til at få ørerne i maskinen.

Patrick Mahomes har gang i en historisk god sæson, og det fik Colts at føle i første halvleg. Mahomes har været den bedste quarterback mod zoneforsvar i NFL i denne sæson per Pro Football Focus, og den 23-årige MVP-kandidat havde da heller ingen problemer mod Colts’ zonetunge forsvar. Det eneste minus for den unge quarterback var, at han ikke kunne tilføje flere kastetouchdowns til sin imponerende sæsontotal. Det var nemlig via løbet, at Chiefs fik bolden i endzone. Damien Williams, Tyreek Hill og Patrick Mahomes stod for et løbetouchdown hver i første halvleg.

Se også: Meep meep! Tyreek Hill fræser forbi alt og alle for 36-yard-TD

Utallige Colts-fejl kostede

I anden halvleg fik Colts’ forsvar bedre styr på Chiefs-angrebet, men lige lidt hjalp det. Hver eneste gang man følte at Colts var på vej tilbage, lavede enten angreb, forsvar eller special teams en kostelig fejl. Colts blev kaldt for flag ti gange i kampen, hvoraf flere var i vigtige tredje down-situationer. Dertil brændte den normalt pålidelige Adam Vinatieri både et field goal og et ekstra point, og da Colts’ linebacker Darius Leonard endelig gav Colts en smule håb, med en fremtvungen fumble dybt i Chiefs’ territorium, lykkedes det Colts-angrebet at give Chiefs bolden tilbage blot to spil efter.

I fjerde quarter fandt Luck receiver TY Hilton for et 29-yards touchdown, men da Chiefs’ Darrell William kort efter gav Chiefs deres fjerde løbe-touchdown, blev kampen aldrig for alvor spændende. Med cifrene 31-13 avancerer Chiefs til AFC-finalen, hvor enten enten divisionsrivalerne Los Angeles Chargers eller sidste års Super Bowl-deltager New England Patriots venter.

Udvalgte statistikker

Patrick Mahomes: 27/41, 278 kasteyards, tre løb for otte yards

Damien Williams: 25 løb for 129 yards og et touchdown, fem grebne bolde for 25 yards

Tyreek Hill: otte grebne bolde for 75 yards, et løb for 36 yards touchdown

Travis Kelce: syv grebne bolde for 108 yards

Justin Houston: to sacks, en battet bold

Dee Ford: fire tackles, et stripsack, to QB-hits

Andrew Luck: 19/36, 203 yards, et touchdown

Marlon Mack: ni løb for 46 yards

TY Hilton: fire grebne bolde for 60 yards, et touchdown

Darius Leonard: 14 tackles, en fumble fremtvungen og samlet op