Kansas City Chiefs spillede sig i AFC-finalen efter en kamp, hvor backup quarterback Chad Henne blev den store helt.

Kampen mellem de forsvarende Super Bowl-mestre og formstærke Cleveland Browns forløb mere eller mindre som Chiefs havde håbet, men så pådrog Patrick Mahomes sig en hjernerystelse og måtte udgå.

Det vendte opgøret på hovedet. Kampens slutfase blev derfor noget tættere og hæsblæsende end de fleste havde forventet.

Ligesom i gårsdagens opgør mellem Buffalo Bills og Baltimore Ravens udspillede der sig et kampafgørende defensivt spil på goal line.

Med under to minutter tilbage af første halvleg udstrakte Browns’ wide receiver Rashard Higgins bolden i håbet om at score touchdown, men Chiefs-forsvaren Daniel Sorensen slog bolden fri og ud af end zone, hvilket akkurat vendte en Browns-touchdown til et touchback, der gav Chiefs bolden uden Browns-scoring. Se det bemærkelsesværdige spil her:

Med en pauseføring på 19-3 efter touchdown-scoringer af Mahomes og Travis Kelce så det løbeglade Browns-holds sejrschancer spinkle ud. Men midt i tredje quarter måtte Mahomes udgå med en hjernerystelse, hvilket betød at backup Chad Henne måtte træde til.

Mahomes’ fravær åbnede for alvor kampen, og i starten af fjerde quarter, efter en hævn-touchdowns af den tidligere Chiefs spiller Kareem Hunt, lød Chiefs-forspringet nu kun på 22-17.

Med otte minutter igen kastede Henne en utilgivelig interception, der syntes at give Browns ydeligere momentum. Browns formåede dog ikke formøble comeback-muligheden, og måtte putte bolden tilbage til Chiefs, og måtte derfor sætte sin lid til, at forsvaret kunne give dem bolden tilbage.

Med under to minutter tilbage leverede Henne et modigt og heroisk løb på en 3. down og 14, og stod Chiefs stod nu overfor en vanskelig beslutning om at gå efter den på 4. down og 1 eller at punte bolden tilbage til Browns, der ville have omtrent halvandet minut og ingen timeouts at gøre godt med til at score et vindende touchdown.

Det betyder, at Kansas City Chiefs får besøg af Buffalo Bills i AFC’s mesterskabskamp. Om det bliver med Patrick Mahomes’ deltagelse vides ednu ikke.