Sværhedsgraden af kampprogrammet – eller Strength of schedule som NFL kalder det – er egentlig tåbeligt, for de bruger gamle kampe til at udregne kommende styrkeforhold.

Derfor er en mere populær og brugbar metode, at kigge på hvordan styrkeforholdet ser ud, hvis man tager i betragtning, hvor mange kampe klubberne forventes at vinde i den kommende sæson.

Det er naturligvis forbundet med masser af usikkerhed og spekulation, men giver trods alt et bedre her-og-nu billede, end at bruge resultater fra sidste år.

NFL-guruen Warren Sharp benytter sig af de antal sejre og nederlag, som bookmakerne i Las Vegas har regnet sig frem til, og det giver følgende vindere og tabere, når det kommer til sværhedsgraden af kampprogrammet for 2023.

Læs også: Hvem møder dit yndlingshold og hvornår?
Læs også: Kampprogrammet – uge for uge

Hvilket NFL-hold har det sværeste kampprogram i 2024:

1. Pittsburgh Steelers
2. New England Patriots
3. Cleveland Browns
4. Baltimore Ravens
5. Minnesota Vikings

Hvilket NFL-hold har det nemmeste kampprogram i 2024:

1. Atlanta Falcons
2. Los Angeles Chargers
3. Chicago Bears
4. New York Jets
5. New Orleans Saints

Sådan ser sværhedsgraden ud i 2024:

Herunder kan du se Warren Sharps skema for sværhedsgraden af årets kampprogram. Grønt er nemt. Rødt er svært.

Jo flere sejre dine 17 modstandere i den kommende sæson forventes at få, jo sværere et kampprogram har du. Dvs. forventes dine modstandere i snit at vinde mere end halvdelen af sine kampe, svarende til 8,5 sejre, så har du et sværere program end de hold, hvor deres modstandere forventes at vinde færre end halvdelen.

Der befinder sig en stor stak hold lige omkring midterstregen, med Seattle Seahawks, Arizona Cardinals og Jacksonville Jaguars som gennemsnittet på omkring 8,5 modstandersejre i snit, mens yderpunkterne altså udgøres af Falcons med det nemmeste program og Steelers med det sværeste.

Falcons har på papiret et vanvittigt nemt kampprogram og har nærmest sprunget skalaen, hvor deres modstandere blot forventes at vinde blot 7,43 kampe, mens Steelers modstandere forventes at vinde 8,95.

Kilde: https://www.sharpfootballanalysis.com/analysis/nfl-strength-of-schedule/

Du kan læse hele beregningen, og se alle holdenes anslåede sværhedsgrad i kampprogrammet for 2024 på Sharp Football Analysis