Hvor slemt står det til med Patriots? Så slemt at NFL har flået dem af en kamp i bedste sendetid.

Det kan godt være, at Tom Brady er gået på pension, og at han sluttede karrieren i Tampa, men lad os bare konstatere, det var ikke sket, mens han spilede i New England.

Mandag d. 18. december som den sidste kamp i spilleuge 15 var der lagt op til et brag af en kamp mellem New England Patriots og Kansas City Chiefs. Men den kamp har NFL nu flyttet.

Som del af den seneste TV-aftale kan tv-stationen ESPN og NFL flytte mandagskampe, og det har de nu benyttet sig af for første gang. I stedet bliver det et rent fugleopgør, når den nye kamp mandag i stedet bliver Seattle Seahawks mod Philadelphia Eagles.

Med Patriots blot to sejre i elleve kampe og angrebsspil, der tenderer det pinlige, ville NFL ikke risikere, at en mandagskamp med dem som den ene part og de forsvarende Super Bowl mestre som den anden skulle ende i en nedslagtning og dermed lave seertal.

Dermed bliver Patriots altså endnu engang en del af historien, denne gang for noget knapt så flatterede som deres seks Super Bowl sejre.

Eagles lader til gengæld til, at være blevet NFLs nye seermagnet. Med den nye mandagskamp på programmet spiller de nu tre prime time kampe i træk. Først søndag aften i spilleuge 14 i Dallas i en direkte duel om divisionstitlen i NFC East mod Cowboys, så den følgende mandag mod Seahawks, og så hjemme søndag i spilleuge 16, hvor deres kamp mod New York Giants er den eneste kl. 22:30 på 1. juledag.

Læs også: Her er det opdaterede kampprogram