Efter endnu en skade til Carson Wentz florerer mange spørgsmål, men ledelsen hos quarterbackens nuværende arbejdsgiver er fortrøstningsfulde.

Det kunne have været langt værre, sådan lyder meldingen fra ledelsen hos Indianapolis Colts efter skaden til quarterback Carson Wentz. Både cheftræner Frank Reich og holdets ejer Jim Irsay har udtalt sig positivt omkring forløbet.

I interviews i løbet af ugen har Reich udtalt, at quarterbacken snart er klar til at tage næste skridt i rehabiliteringsplanen.

“Han begynder snart at kaste lidt igen, og så går vi videre, som vi nu kan. Han har fulgt en genoptræningsplan, og den plan går godt.”

Wentz brækkede en knogle i foden til træning, og selv om man håbede, at det kunne hele af sig selv, var der behov for en operation. Det betød, at den 28-årige quarterback nu er i gang med endnu et comeback. Efter en lovende start på karrieren i Philadelphia blev skader det dominante tema. Blandt andet derfor sendte Eagles quarterbacken til Indianapolis.

Reich kender Wentz fra deres tid i Philadelphia og tror på, at han kan gøre forskellen hos en spiller, der blev ramt på selvtilliden efter nogle hårde år. Skaden kom i denne gang specielt ubelejligt, specielt idet holdets største offensive profil, guard Quenton Nelson, blev ramt af en lignende skade på næsten samme tid. Reich tror på Wentz og roser begge spillere for deres ageren under skadeshelvedet:

“Jeg synes Caron og Q (Quenton Nelson red.) har gjort et godt stykke arbejde i deres rehabiliteringsproces, med den rigtige mentalitet, fået lavet det arbejde der skulle laves og der var behov for.”

Om holdets startende quarterback bliver klar til første spillerunde mod Seattle Seahawks søndag den 12. september er dog fortsat usikkert. Reich udtaler, at de føler sig meget glade for, hvor holdet og Wentz er et par uger efter skaden, men han tør ikke garantere noget:

“Jeg er fortsat optimisk omkring hans tilbagevenden, men det giver ikke nogen mening, at jeg forsøger at forudsige, hvad der sker, for som genoptræningen skrider frem, og han begynder at presse sig selv, så ved du ikke, hvad der sker, er der tilbageslag, når du begynder at gå hårdere til den?… jeg kan ikke se en fordel ved at forsøge at gisne om fremtiden, jeg kan bare sige, at vi har det godt med, hvor vi er nu.”