Kan Hjalte Froholdt se frem til spilletid hos Texans? Det har vi spurgt den lokale journalist Rivers McCown om.

Hjalte Froholdt skulle ikke gå uden klub længe.

Efter at den danske guard blev fritstillet af New England Patriots i weekenden, blev han mandag aften dansk tid samlet op af Houston Texans. De har “claimed” ham, hvilket ganske enkelt betyder, at de overtager danskerens kontrakt.

I Houston skal Hjalte Froholdt håbe på mere spilletid, end han fik i New England, men chancerne for spilletid lige nu er ikke de største. Det kan imidlertid ændre sig på sigt, efter som at Texans er langt fra en slutspilsplads. 

Det vurderer journalisten Rivers McCown, der har dækket Texans for The Athletic og skrevet for blandt andre ESPN, Washington Post og Bleacher Report.

– Jeg ville give det cirka 20 procents chance. Texans har ikke givet så mange af deres yngre spillere et skud i år efter at have fyret Bill O’Brien, og selv andenrundevalget Ross Blacklock får for det meste kun 10-20 snaps. 

– Mod slutningen af sæsonen, når virkeligheden begynder at ramme dem, er jeg sikker på, at der vil være et større pres for at give de unge mere tid, og hvis Froholdt imponerer til træning, får han muligvis en chance til den tid, vurderer Rivers McCown over for Gul klud. 

Hos Texans kommer Hjalte Froholdt til at kæmpe om spilletiden på indersiden af den offensive linje, og her har texanerne allerede roteret en hel del. Fire forskellige spillere har fået spilletid på guard-pladsen, hvor 24-årige Max Scharping og 29-årige Zach Fulton aktuelt er starterne. 

– Det har været et underligt år for Max Scharping. Han var på COVID-19-listen, og han har ikke spillet særlig godt. Jeg siger ikke, at der ikke er nogen chance for, at han er fremtidens mand, men jeg synes, ​​at han har haft et dårligt år – også i forhold til ledelsens syn på ham. De startede endda reserven Senio Kelmete over ham på et tidspunkt.

– Men Zach Fulton på højre guard er på en udløbende kontrakt, og det er lettere at forestille sig, at Froholdt kan komme til at spille den position, siger Rivers McCown.

Hvis danskeren kommer i aktion for Texans i år, presser et andet spørgsmål sig til. Kan han passe godt ind i systemet og spille sig til en plads på holdkortet til næste sæson? 

Det er dog ikke lige til at svare på det. 

– Jeg er ikke super fortrolig med hans spil i år, men jeg synes, at Froholdts atletik bør passe godt i Texans’ scheme. Den er meget zone-spil lige nu. 

– Men det er svært at sige, hvor meget nogle gode præstationer i år vil få af betydning for hans fremtidige udsigter i klubben, når der hverken er en general manager eller cheftræner på plads (Romeo Crennell er vikarierende cheftræner, red.), men det vil bestemt ikke skade ham at vise sig godt frem, hvis han får chancen, slutter Rivers McCown. 

Hør også Gul kluds specialpodcast om klubskiftet: