Danske Hjalte Froholdt og Arizona Cardinals skal forsøge at komme tilbage på sporet, når de gæster Pittsburgh og møder Steelers’ frygtindgydende presspil.

Arizona Cardinals har udspillet sin rolle i 2023-sæsonen og det blev slået fast med syvtommersøm i 12. spillerunde, da Los Angeles Rams sendte dem i skammekrogen med et nederlag på 37-14. Hjalte Froholdt havde det svært og leverede velsagtens sin svageste præstation i 2023-sæsonen, da han tillod et sack til Rams’ dygtige rookie Kobie Turner og tre ”pressures” i opgøret.

Det bliver ikke nemmere i 13. spillerunde, hvor ”Blitzburgh” Steelers venter. Mike Tomlins tropper har vundet syv af 11 kampe og holder sig til i kampen om slutspilspladserne i AFC. Det er ganske enkelt imponerende, når vi tager højde for, at Steelers har en negativ pointdifference på -23 og har scoret femte færrest point i ligaen med sølle 16,5 point pr. kamp.

Statistikkerne vidner om, at Steelers’ forsvar er hjørnestenen i holdets succes. Hjalte Froholdt og Kyler Murray skal spidse blyanten og lægge sig i selen, hvis de skal have en sejr med hjem fra Acrisure Stadium, Pittsburgh. Steelers er ovenikøbet ubesejrede (5-0) i sæsonen mod hold, som har tabt flere kampe, end de har vundet, mens Cardinals er 1-4 i holdets sidste fem udebanekampe.

Hvad kan Hjalte Froholdt forvente af Steelers’ forsvar?

Traditionen tro kan Hjalte Froholdt forvente at møde et hårdt spillende og aggressivt Steelers-forsvar. Efter 12 spillerunder har Steelers sendt fem spillere eller flere i presspillet på knap 36 pct. af sine defensive spil, hvilket er femte højest i NFL. Resultatet er, at Teryl Austins forsvar har leveret 32 sacks og rammer modstandernes quarterback på 10 pct. af sine defensive spil, hvilket er niende flest i NFL.

Størstedelen af Steelers’ presproduktion kommer fra den fænomenale T.J. Watt, som står noteret for 13,5 sacks, tre forcerede fumbles og 12 tacklinger for tabte yards i sæsonen. Det er kun Danielle Hunter fra Minnesota Vikings, som har leveret lige så mange sacks som T.J. Watt i NFL i år, og derfor ligner Watt en oplagt kandidat til prisen som årets bedste forsvarsspiller.

Mens Steelers’ forsvar er kendt for sit aggressive presspil, så har Teryl Austins enhed været ukarakteristisk dårlige i løbeforsvaret. Faktum er, at Steelers tillod vanvittige 131 løbe-yards pr. kamp og 4,5 yards pr. løb i de første ni kampe i 2023-sæsonen. Det skyldes både, at Steelers’ linebacker-korps har underpræsteret og været skadesplaget i år, samt at deres aggressive spillestil indebærer en risiko for store spil. Faktisk har Steelers’ forsvar tilladt tredje flest spil à 20 yards- eller flere i 2023-sæsonen.

I de seneste to kampe er Steelers blevet ”reddet” af, at de har mødt reserve-quarterbacks fra både Cleveland Browns og Cincinnati Bengals, hvor de bare tillod 60 løbe-yards i gennemsnit pr. kamp. De to kampe ændrer bare ikke på, at James Conner og Hjalte Froholdt får gunstige arbejdsbetingelser mod Steelers’ løbeforsvar, som de må og skal udnytte. Conner vil formentlig være opsat på at bevise sit værd over for sin gamle arbejdsgiver.

Hvem er Hjaltes direkte modstander?

Pittsburgh Steelers stiller op i et 3-4-forsvar og det betyder, at Hjalte Froholdt især skal fokusere på at stoppe de tre tunge drenge i form af Cameron Heyward, Larry Ogunjobi og Montravius Adams. Heyward er den mest profilerede af de tre spillere, efter at han har spillet 13 sæsoner og 188 kampe i NFL med 632 tacklinger, 79,5 sacks og otte forcerede fumbles som følge. Til trods for at Heyward har rundet 34 år er han fortsat en profil på Steelers’ forsvar, ligesom han er en afgørende leder i Mike Tomlins omklædningsrum.

Vi må dog forvente, at Hjalte Froholdt især skal duellere mod Montravius Adams, som starter i midten af Steelers’ defensive linje og direkte over for danskeren. Adams er en ordentlig krabat, som måler 193 centimeter og vejer i omegnen af 140 kilo, hvilket svarer nogenlunde til Froholdts officielle mål. Derved er Adams en markant anderledes fysisk modstander end den mindre Kobie Turner, som Hjalte Froholdt havde svært ved at håndtere i 12. spillerunde.

Montravius Adams har blev oprindeligt valgt af Green Bay Packers i tredje runde af 2017-draften, hvor han spillede i tre sæsoner som andenviolin til Kenny Clark. Siden da har Adams forsøgt lykken i New England og i New Orleans, før han havnede i Pittsburgh, hvor han har bidt sig fast. Den 28-årige defensive tackle har været plaget af en ankelskade i år, som har holdt ham ude i hele november, men Mike Tomlin har meldt Adams klar til kamp mod Cardinals.

Adams’ primære rolle er at stå i vejen og skabe plads til Cameron Heyward og Larry Ogunjobi i presspillet eller sine linebackers i løbeforsvaret. Derfor skal Hjalte Froholdt ikke forvente at blive udfordret i presspillet af Adams, men danskeren får en vigtig opgave med at passe på de huller, som hans direkte modstander skaber til sine medspillere.

Cardinals’ spillere kæmper for en ny chance

Det er tydeligt for enhver, at Arizona Cardinals har udspillet sin rolle i 2023-sæsonen. Kyler Murray har ganske vist løftet Cardinals’ angreb en anelse, men han har stadigvæk ikke haft dén effekt, som Jonathan Gannon kunne have drømt om. Cardinals råder over to førsterundevalg i 2024-draften, og det kan på ingen måde udelukkes, at holdet veksler sin kapital til en ny bannerfører.

Derfor er Kyler Murray én af flere Cardinals-spillere, som kæmper for at bevise, at de også fortjener en chance i 2024-sæsonen. Danske Hjalte Froholdt har leveret en solid sæson med flere højdepunkter, men han kan heller ikke tillade sig at hvile på laurbærrene. Froholdt blev ganske enkelt udspillet i 12. spillerunde, og han kan ikke tåle at have for mange dårlige kampe i resten af sæsonen. Det er altså vigtigt, at danskeren rejser sig og vasker tavlen ren på en svær udebane mod Pittsburgh Steelers.