I løbet af NFL-sæsonen giver vi på Gul klud med jævne mellemrum et overblik over Hjalte Froholdts spilletid og udsigter i NFL.

Siden skiftet til Houston Texans er det ikke blevet til spilletid i NFL for Hjalte Froholdt.

Den danske guard missede var ude af truppen til de første kampe mod Detroit Lions, Indianapolis Colts og Chicago Bears, og i weekendens kamp mod Indianapolis Colts var danskeren heller ikke med. I løbet af sidste uge var han ifølge flere medier nemlig i kontakt med en smittet, hvorfor han er blevet placeret på den såkaldte covid-19-liste.

Hjalte Froholdt kan dog snart være tilbage i truppen, såfremt han ikke også tester positiv i de kommende dage.

Det blev dog heller ikke mod Colts, at danskeren fik debut for Texans, og det må vente lidt endnu. Hidtil står han fortsat blot noteret for de otte kampe for New England Patriots tidligere på sæsonen, hvor han fik mest spilletid som special teams-spiller.

Hvad er udsigterne?
Det er selvsagt ikke drømmescenariet for Hjalte Froholdt at være “inactive” uge efter uge, og så derefter også ryge på covid-19-listen.

Men – covid-19-liste eller ej – så var chancerne for spilletid heller ikke de største, og med den seneste udvikling er det svært at se ham få mere spilletid i denne sæson.

Texans mangler at spille to kampe, og Hjalte Froholdt sidder i øjeblikket uden for træningen, hvilket jo langt fra er optimalt, når han er ny på holdet. Han skal trods alt stadig finde sig til rette i holdets system.

Det, Hjalte Froholdt formentlig skal håbe på, er, at han i næste sæson får en fuld offseason med preseason og det hele, så han kan falde sig godt til rette og måske endda bejle til en startplads. Spillet på Texans’ offensive linje har i hvert fald ikke været imponerende i år – slet ikke på guardpladserne – og der er store chancer for, at nogle af de nuværende startere forlader holdet i offseason.