I løbet af NFL-sæsonen giver vi på Gul klud med jævne mellemrum et overblik over Hjalte Froholdts spilletid og udsigter i NFL.

Siden skiftet til Houston Texans er det ikke blevet til spilletid i NFL for Hjalte Froholdt.

Den danske guard missede den første kamp mod Detroit Lions på Thanksgiving som følge af coronarestriktioner, men siden har han ganske enkelt været fravalgt til kampene mod henholdsvis Indianapolis Colts og Chicago Bears.

Dermed har han hverken fået spilletid på Texans’ angreb eller på special teams. Han har været “inactive”.

Den offensive linje har imidlertid ikke gjort det godt, og senest mod Bears blev Texans-quarterback Deshaun Watson sacket hele syv gange, og han var under pres konstant. Især indersiden af den offensive linje har været noget juks, og måske der venter ændringer i den nærmeste fremtid.

Hvad er udsigterne?
Det er selvsagt ikke drømmescenariet for Hjalte Froholdt at være “inactive” uge efter uge, men chancerne for spilletid var små, da han kom til midt i sæsonen.

Han skal først og fremmest lære systemet at kende og falde til rette i Houston. I Patriots viste Froholdt heller ikke ligefrem, at han bør være starter i NFL med det samme, og man kunne ikke forvente, at han ville gå direkte ind i truppen hos Texans.

Der kan dog være håb for spilltid i denne sæson.

Som Texans-journalisten Rivers McCown fortalte til Gul klud i forbindelse med Hjalte Froholdts skifte, kan der komme muligheder senere på sæsonen.

– Mod slutningen af sæsonen, når virkeligheden begynder at ramme dem, er jeg sikker på, at der vil være et større pres for at give de unge mere spilletid, og hvis Froholdt imponerer til træning, får han muligvis en chance til den tid, vurderede Rivers McCown.

I øjeblikket får spillere som Zach Fulton, Max Scharping og Brent Qvale spilletid på guard-pladserne, men de imponerer ikke just, og både Fulton og Qvale kan være væk næste år. Mon ikke der venter mere spilletid til Hjalte Froholdt senere på sæsonen eller i hvert fald i 2021? Vi krydser fingre.