Hver uge i NFL-sæsonen giver vi på Gul klud et overblik over Hjalte Forholdts spilletid og udsigter i New England Patriots. Her kigger vi på uge 1, som bød på debut til danskeren.

Hjalte Froholdts første sæson i NFL, efter at han blev valgt af New England Patriots i NFL-draften i 2019, tilbragte han på skadeslisten, men i denne sæson er der noget lysere udsigter for den 24-årige fynbo. 

Froholdt er en del af Bill Belichicks 53 mands store trup, og søndag aften fik han også officiel debut i en NFL-kamp for New England Patriots.

Da Patriots besejrede divisionsrivalerne Miami Dolphins med 21-11, var Hjalte Froholdt nemlig på banen for patrioternes special teams.

Fire gange var Froholdt på banen, da New England sparkede tre ekstrapoint og et field goal. Field goalet blev misset af kicker Nick Folk, men det var ikke den danske guards skyld, og det var alt i alt en fin debut, omend det blot var på special teams. 

Hvordan er udsigterne?
I den nærmeste fremtid skal den danske guard nok tage til takke med spilletid på special teams. Guards Shaq Mason og Joe Thuney samt center David Andrews sidder nemlig stensikkert på de tre pladser på indersiden af Patriots’ offensive linje. 

Til gengæld er Hjalte Froholdt formentlig den første reserve. Det vil sige, at skulle en af de tre nævnte blive skadet, vil han nok blive kastet i aktion på enten guard eller center. Rookie Michael Onwenu er også i truppen og blev brugt lidt på højre tackle i kampen, og det tyder på, at Hjalte Froholdt står foran førsteårsspilleren i køen om spilletid på de inderste pladser.  

Lokalreporteren Jeff Howe spekulerede endvidere i, at Hjalte Froholdt kan få spilletid, hvis Patriots’ venstre tackle udgår. Det vil stadig være som guard, da man i så fald kan rykke guard Joe Thuney ud på venstre tackle. Spekulationen kom som følge af, at Patriots’ reserve på venstre tackle, Korey Cunningham, end ikke var i truppen til kampen mod Miami Dolphins.

Men også her vil det nok være en skade, der skal bane vejen for Hjalte Forholdt. De to tackles var nemlig velspillende mod Dolphins.