Hver uge i NFL-sæsonen giver vi på Gul klud et overblik over Hjalte Forholdts spilletid og udsigter i New England Patriots. Her kigger vi på Patriots’ kamp 9.

Hjalte Forholdt spillede i sidste uge sin ottende kamp i NFL for New England Patriots – primært som special teams-spiller – og det kan måske blive hans sidste i et stykke tid.

Ja, New England Patriots spillede godt nok i Sunday Night Football mod Lamar Jackson og Baltimore Ravens, men det var uden den danske offensive linjemand. Froholdt var ganske enkelt siet fra og var derfor en af Patriots’ såkaldte “inactives”, der tæller fravalgte og skadede spillere.

Årsagen skal formentlig findes i, at Jermaine Eluemunor var klar igen og tilbage i truppen som reserve på guardpladserne i stedet for Hjalte Froholdt. Også James Ferentz var med foran den 24-årige dansker.

Det er selvsagt et nyt lavpunkt, at Hjalte Froholdt er helt siet fra til kamp, når nu den offensive linje begynder at være fri for skader. Patriots’ offensive linje er nemlig i noget nær stærkeste forfatning, da den består af Joe Thuney, David Andrews, Shaq Mason, Michael Onwenu og Isaiah Wynn med førnævnte Eluemunor, Ferentz samt Korey Cunningham som reserver.

Hvordan er udsigterne?
Det er svært at se positivt på udsigterne til spilletid for Hjalte Froholdt i lyset af degraderingen.

De to gange, han har fået spilletid, har det været som reserve – enten på grund af skader eller for at spare starterne – og nu når den offensive linje er fit for fight, bliver han helt siet fra.

Det må være et tydeligt signal om, at han står allerbagerst i køen om spilletid på den offensive linje. Det kræver derfor formentlig også en hel del skader, hvis han skal spille på andet end special teams – hvis overhovedet det – i resten af sæsonen, og det er monsterærgerligt set med danske briller.

Hjalte Froholdt skal nok håbe på, at han kan forbedre sig til træning og bringe sig selv i spil til mere spilletid i næste sæson. Joe Thuney har nemlig kontraktudløb, og der skal findes en ny venstre guard. Rykkes Michael Onwenu ind på guard, selvom han imponerer på tackle, eller giver de en ny spiller – eksempelvis Hjalte Froholdt – chancen? Det må vi dog vente et stykke tid på at få svar på.

Måske skal man også begynde at frygte, at Patriots har givet op på danskeren, og at Froholdt måske skal finde en ny arbejdsgiver til næste sæson? Mens Joe Thuney efter alt at dømme forlader holdet, kommer Yodny Cajuste og Marcus Cannon nemlig tilbage på holdet, og selvom de primært er tackles, er det ikke nødvendigvis godt for danskeren. Det er et worst case scenarie, men lige nu er der heller ikke meget, der går Froholdts vej.