Sæsonen er ved at gå på hæld for danske Hjalte Froholdt, som møder divisionsrivalerne fra Seattle Seahawks i den sidste spillerunde.

Tiden flyver afsted, når vi har det sjovt. Og det har i sandhed været en fornøjelse at følge danske Hjalte Froholdt i sin første sæson som startende center for Arizona Cardinals.

Danskeren har leveret en bundsolid sæson, hvor han står til at spille alle 17 kampe fra start. Froholdt har gradvist forbedret sig og bliver rangeret som den 20. bedst spillende center i NFL ud af 36 kvalificerede spillere i 2023-sæsonen af Pro Football Focus.

I den seneste spillerunde tillod Froholdt ganske vist et sack og to pressures mod Philadelphia Eagles’ frygtindgydende defensive linje, men han leverede også flere flotte spil i såvel beskyttelsen af Kyler Murray som i blokeringsspillet til gavn for James Conner. Således var danskeren stærkt medvirkende til, at Cardinals vandt en overraskende sejr på 35-31, hvori angrebet producerede hele 221 løbe-yards.

Læs mere: Hjalte blev fremhævet af NFL Network efter en solid 17. spillerunde

Hjalte Froholdt runder sin kampagne af mod divisionsrivalerne fra Seattle Seahawks, der fortsat har alt at spille for. Ikke desto mindre virker det til, at gassen er gået ud af Pete Carrolls ballon. Seahawks har tabt fem af de seneste syv kampe, og i syttende spillerunde tillod de 468 offensive yards til Mason Rudolph og Pittsburgh Steelers’ angreb.

Recepten er klar for Seattle Seahawks. De må og skal besejre Cardinals, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at avancere til slutspillet. Derudover skal Seahawks sætte sin lid til, at Green Bay Packers glider i spinaten mod Chicago Bears. Hvis det lykkes for Seahawks, vil det være Pete Carrolls tiende slutspilsavancement i de seneste 13 sæsoner som cheftræner.

Hvad kan Hjalte Froholdt forvente af Seahawks’ forsvar?

Det har været svær at blive klog på Seattle Seahawks’ forsvar i 2023-sæsonen. I løbet af de første otte spillerunder tillod Seahawks ikke én eneste spiller at løbe for mere end 70 yards, mens de tillod næst færrest yards pr. løb (3,3) i hele NFL. Det var til trods for, at Seahawks mødte modstandere som Detroit Lions, Los Angeles Rams, Cleveland Browns og Arizona Cardinals i den første del af sæsonen.

Siden da har historien været en anden. I niende spillerunde fik Seahawks’ forsvar bøllebank af Baltimore Ravens, som producerede hele 298 løbe-yards og scorede 37 point. Og siden da har Seahawks tilladt flest yards på designede løbespil (148 pr. kamp) og flest yards pr. løb (5,1) i hele ligaen. Det står så skidt til, at Seahawks aktuelt har tilladt tredje flest løbede yards (134,1) og ottende flest yards pr. løb (4,5) i NFL.

Hvad er så forklaringen på Seattle Seahawks’ defensive forfald? For det første er det tydeligt, at de ikke har fundet en kompetent afløser for Uchenna Nwosu på ydersiden af den defensive linje, efter at han rev en brystmuskel over i syvende spillerunde. Derudover har Seahawks savnet kvalitet i bredden på den defensive linjes indvendige positioner, hvor førstereserverne til Leonard Williams og Jarran Reed ganske enkelt ikke har været gode nok.

Netop løbespillet har været Arizona Cardinals og Hjalte Froholdts store styrke i 2023-sæsonen, hvor de står noteret for sjette flest løbede yards pr. kamp (134,9) i NFL. Siden Kyler Murray vendte tilbage fra sin korsbåndsskade i tiende spillerunde har Cardinals sågar leveret tredje flest yards pr. løb (5,2) i NFL.

Hvem er Hjaltes direkte modstander?

Da Hjalte Froholdt senest stod over for Seahawks, havde John Schneider endnu ikke hentet Leonard Williams til Seattle. Williams var heller ikke med, da Cardinals mødte New York Giants i anden spillerunde og derfor er det første gang i 2023-sæsonen, at Hjalte står over for den dygtige linjespiller.

Leonard Williams har en lang og flot karriere i NFL under bæltet, efter at New York Jets valgte ham med det sjette valg i 2015-draften. Siden da har Williams tørnet ud for Jets (2015-2019), New York Giants (2019-2023) og Seattle Seahawks (2023-). Samlet set står Williams noteret for 141 kampe som professionel, hvori han har leveret 504 tacklinger, 43,5 sacks og seks forcerede fumbles.

Ud over det nye bekendtskab kommer Hjalte Froholdt til at stå lige over for den omtrent 191 centimeter høje og cirka 140 kilo tunge Jarran Reed, som pryder midten af Seahawks’ 3-4-forsvar som nosetackle.

Reed var en nøglespiller for Seahawks tidligere på sæsonen, hvor han bl.a. overrumplede Froholdt i deres første møde i sæsonen. Men ligesom resten af Seahawks’ forsvar har Jarran Reed tabt pusten, og han bliver end ikke rangeret blandt de 50 bedste defensive tackles i NFL af Pro Football Focus.

Lad os slutte sæsonen med et danskerbrag!

Hjalte Froholdt har revanche til gode, når Arizona Cardinals slutter sin 2023-sæson på hjemmebane i Glendale mod Seattle Seahawks. Cardinals tabte det omvendte, indbyrdes opgør med 20-10, og Hjalte Froholdt spillede én af sine dårligste kampe i sæsonen over for Jarran Reed.

Alligevel – og til trods for at Cardinals har udspillet sin rolle i 2023-sæsonen – kan vi godt tillade os at forvente et vaskeægte danskerbrag i sæsonafslutningen. Hjalte Froholdt har forbedret sig gradvist, som sæsonen er skredet frem, og han er meget bedre stillet til at håndtere opgaven nu, end han var i syvende spillerunde. Derudover er Seahawks’ forsvar faldet sammen i den anden halvdel af sæsonen, mens Cardinals’ løbeangreb har fundet formen med Kyler Murray ved roret. Det kan godt blive en bitter cocktail for Pete Carrolls tropper.