Hjalte Froholdt skal fortsætte med at styrke sin kemi med Kyler Murray, når Arizona Cardinals møder Houston Texans.

Arizona Cardinals kom tilbage på sporet i tiende spillerunde, da de besejrede Atlanta Falcons med 25-23. Sejren vil især blive husket for Kyler Murrays tilbagevenden, da den 26-årige texaner spillede sin første kamp i 11 måneder, efter at han rev sit korsbånd over i fjor. Murray var her, der og alle vegne i sin første kamp i år, da han leverede 282 offensive yards og scorede et flot løbe-touchdown.

Set fra et dansk synspunkt blev tiende spillerunde ikke en mindeværdig oplevelse. Hjalte Froholdt var blandt de svagest præsterende på Cardinals’ offensive linje, og danskeren begik to penalties, hvilket betyder, at han er den center i ligaen, som har begået flest penalties i NFL sammen med Chicago Bears’ Lucas Patrick.

I denne uge står Hjalte Froholdt og Arizona Cardinals over for højtflyvende Houston Texans, som har vundet tre ud af de sidste fire kampe, og er lige i hælene på Jacksonville Jaguars i kampen om AFC South-divisionstitlen. Texans ser ud til at have ramt plet med C.J. Stroud, som foreløbigt har kastet for 2.626 yards, 15 touchdowns og bare to interceptions i sin debutsæson i NFL. Derfor er flere eksperter sågar begyndt at omtale Texans’ rookie blandt kandidaterne til dette års MVP-titel!  

Hvad kan Hjalte Froholdt forvente af Texans’ forsvar?

Selvom det er C.J. Stroud, som løber med overskrifterne, så er det tydeligt for enhver, at DeMeco Ryans er ved at transformere Houston Texans til et konkurrencedygtigt hold i sin første sæson som cheftræner i NFL. Ryans har overtaget nøglerne til det mandskab, hvor han startede sin spillerkarriere, og hvor han etablerede sig blandt de bedste spillere i Texans’ relativt korte historie.

DeMeco Ryans slog sit navn fast som træner i NFL under Kyle Shanahan i San Francisco 49ers, hvor han bl.a. fungerede som defensiv koordinator i to sæsoner fra 2021 til og med 2022. I løbet af de to sæsoner tillod 49ers næst færrest point (18,9) og yards (305,3) pr. kamp i NFL. Nu forsøger Ryans at videreføre sine stolte forsvarstraditioner i Houston, hvor forsvaret tillod sjette flest point (24,7) og tredje flest yards (379,5) i ligaen i fjor.

Texans’ forsvar har allerede forbedret sig under DeMeco Ryans’ kyndige ledelse. Anført af unge stjerner i svøb som Derek Stingley Jr. og Will Anderson har Texans tilladt færre point og yards pr. kamp, end det var tilfældet i fjor. Ryans har implementeret sin 4-3-forsvarsformation, som han også praktiserede i San Francisco, der giver et stort ansvar til de fire defensive linjespillere i presspillet. Således har Texans kun sendt flere end fire spillere i presset på 21,7 pct. af sine defensive spil i år, hvilket er femte færrest i NFL.

Ikke desto mindre har Texans’ forsvar leveret pres på modstandernes quarterback på 25,9 pct. af sine defensive spil, hvilket er syvende bedst i NFL. Samtidig har Texans bare tilladt ottende færrest løbe-yards i ligaen med 93,6 pr. kamp. Det vidner om, at Texans’ defensive linje er godt spillende, om end de fortsat har et potentiale, når det kommer til at omsætte presset til sacks. Foreløbigt står Texans kun noteret for 21 sacks, hvilket er niende dårligst i NFL. Det kan godt blive en afgørende faktor mod Kyler Murray, som er uhyre dygtig til at undslippe presset og straffe modstanderne i løbespillet.

Hvem er Hjaltes direkte modstander?

DeMeco Ryans’ forsvarsstil betyder også, at Hjalte Froholdt primært skal forholde sig til Texans’ to defensive tackles i form af Sheldon Rankins og Maliek Collins. Som nævnt sender Texans typisk ikke flere spillere i presspillet, men overlader opgaven til de fire defensive linjespillere. Rankins og Collins er to rutinerede spillere, som begge blev valgt i 2016-draften og står noteret for flere end 100 kampe i NFL.

Det er også to spillere, som minder meget om hinanden rent fysiologisk, hvilket ikke er tilfældigt – set fra DeMeco Ryans’ defensive perspektiv. Rankins og Collins måler begge 188 centimeter og vejer omkring 140 kilo, hvilket betyder, at de er fysisk i stand til at stoppe modstandernes løbespil og gøre sig gældende i Texans’ presspil. Til sammenligning måler Hjalte Froholdt 196 centimeter og vejer ligeledes omkring 140 kilo.

Sheldon Rankins og Maliek Collins har også været ganske produktive i år, hvor de begge står noteret for 22 tacklinger og henholdsvis fire og 2,5 sacks. Sheldon Rankins er ovenikøbet brandvarm, efter at han leverede fem tacklinger, tre sacks og forcerede en fumble i Texans’ seneste sejr over Cincinnati Bengals og Joe Burrow.

Ud over de to defensive tackles må Hjalte Froholdt også forvente at krydse klinger med førsterundevalget Will Anderson Jr., som Texans også bruger i det indvendige pres, når de forsøger at variere presspillet fra den defensive linje. Texans valgte Anderson med det tredje valg i forårets draft og den tidligere Alabama-profil har fået en godkendt start på tilværelsen som professionel, hvor han foreløbigt står noteret for 31 tacklinger og to sacks.

Hjalte skal blive tryg ved Kyler Murrays spillestil  

Efter tre uger med tre forskellige startende quarterbacks får Hjalte Froholdt omsider muligheden for at opbygge noget kontinuitet og rutine med Kyler Murray, som vi må forvente, starter i resten af 2023-sæsonen. Murray er en speciel type quarterback, som er den laveste starter på sin position i NFL, og som lever af at rulle ud af lommen og lave de store spil i såvel kastet som i løbet.

Det er en spillestil, som kan være ganske udfordrende at håndtere for enhver center, og det er formentlig også en del af forklaringen på, hvorfor Hjalte Froholdt underpræsterede i tiende spillerunde. Derfor er Hjalte Froholdts fremmeste opgave at blive tryg ved Murrays spillestil samt at finde sin egen rytme og rolle i Cardinals’ ”nye” angrebsfilosofi.

Hjalte Froholdt vil også blive testet af brandvarme Sheldon Rankins, bundsolide Maliek Collins og rookie Will Anderson Jr. Det er en stærk trio, som er afgørende for DeMeco Ryans’ defensive spillestil, og som har vist sig at være ganske produktiv i år. Succeskriteriet for Froholdt må være, at han ikke begår flere unødvendige penalties, samt at han fortsætter med at levere varen i løbespillet, hvor James Conner er tilbage.