Hjalte Froholdts start i NFL har budt på op- og nedture. Fra at blive draftet som den kun anden dansker nogensinde af mægtige New England Patriots til at blive fyret halvandet år efter uden for alvor at have vist sig frem.

At være NFL-spiller er ikke en dans på roser. Det har Hjalte Froholdt måtte sande i sine første år i ligaen. Fynboen landede ellers hos dette årtusinds mest succesrige hold, da New England Patriots draftede ham i 2019. Men efter slet ikke at have spillet i sin rookie-sæson sluttede eventyret hos Belichick og co. allerede lidt over halvvejs inde i Froholdts andet år.

Et par dage senere kunne den 24-årige dansker så kalde sig Houston Texans-spiller, da holdet samlede Froholdts kontrakt op. Men heller ikke her er det endnu blevet til spilletid, da Froholdt kort efter ankomsten til Texans blev ramt af corona.

– Det har jo været lidt af en rutsjebanetur, siden vi kom ind i det, siger Hjalte Froholdt i et længere interview i Gul kluds podcast, Det Ovale Kontor.

– Man håber jo hele tiden, at det bliver den der fantastiske historie, som man hører om – dem der spiller et sted i fire år, og så får de en ny, dejlig kontrakt der eller et andet sted og spiller den ud, og så har de en fantastisk tid. Men 99 procent af ligaen hopper rundt på forskellige hold, og man prøver at finde sin plads et eller andet sted.

– Det kom lidt uforventet, det der skete i New England. Det havde jeg ikke helt forventet. Det var hårdt at komme i gennem, men det har også åbnet mine øjne op for, at det (NFL, red.) er en business, så jeg kan ikke sidde her og være ked af det hele tiden over det. Det er en business. Det er ikke fodbold for sjov mere, og det var noget, jeg skulle indse. Jeg tror, jeg havde indset det lidt, men der gik det virkelig op for mig.

Inden længe skal Hjalte Froholdt forsøge at spille sig på Houston Texans’ hold til 2021-sæsonen. Det sker, når AFC South-holdet indleder dette års training camp 28. juli.

Hør hele interviewet med Hjalte Froholdt herunder, eller find Det Ovale Kontor i din foretrukne podcast-app.