Hvilken fantastisk uge i NFL. Der var mange store præstationer, men også nogle store skuffelser. Se hvem der får både ugens guld- og gulvklud her.

Spillerne er valgt og nomineret af Gul Klud. Hver kategori vil have tre nominerede efterfulgt af en vinder.

Ugens Guldklud: Ugens bedste præstation
– Hele Vikings forsvaret anført af Everson Griffen og Harrison Smith: 8 sacks, 3 interceptions, 1 safety og bare en vanvittig lækker præstation
Marvin Jones, WR, Lions: 6 receptions for 202 yards og 2 touchdowns
Derrick Johnson, LB, Chiefs: Var fremragende med 11 tacklinger, 1 interception returneret for touchdown og var skyld i en anden interception, da han slog den op i luften, hvor en holdkammerat fik fat i den.

Vinder: Minnesota Vikings’ forsvar
WOW. Det her forsvar har været for vildt i år. De forsvarende Super Bowl mestre fra Broncos har fået noget seriøs konkurrence om at være ligaens bedste forsvar. I søndagens opgør dominerede de mod Cam Newton og Panthers angrebet og lukkede i anden halvleg fuldstændig ned for den regerende MVP. De nævneværdige profiler står i kø for at blive nævnt, men jeg vil fremhæve ligaens bedste safety, Harrison Smith, og selvfølgelig pass-rushet anført af Everson Griffien. Det mest imponerende er næsten dybden, da de har en masse kompetente folk, som stadig kun er i rotationsroller. Det er fantastisk, og jeg kunne skrive en halv roman om, hvorfor det her forsvar er fedt. Det slipper i dog for, og Vikings får fortjent ugens Guldklud.

 

Ugens Gulvklud: Ugens værste præstation
Carson Palmer, QB, Cardinals: 26/50 for 287 yards og 4 interceptions mod et Bills forsvar, der ellers ikke har imponeret i år.
Pittsburgh Steelers: Fik en gevaldig røvfuld af Eagles med et 34-3.
Ryan Fitzpatrick, QB, Jets: 6! interceptions, men kunne have været flere…

Vinder: Ryan Fitzpatrick
Oh my. Fitzmagic blev i søndags til Fitztragic. Efter en af hans bedste præstationer i karrieren mod Bills i uge 2, leverede han vel sagtens hans absolut dårligste præstation mod Chiefs. Seks interceptions siger selvfølgelig det hele, men det kunne jo være blevet til flere! Den præstation er selvskrevet til gulvkluden på trods af hård konkurrence fra adskillige andre.

Ugens Who-klud: Bedste præstation af en ukendt spiller
Terrelle Pryor, WR, Browns: Agerede underholdende altmuligmand som QB, RB og QB. Havde 35 kasteyards, 21 løbeyards og et løbetouchdown og så hele 144 receiving yards.
Quinton Dunbar, CB, Redskins: Stod for to kæmpe spil først med en 31 yard reception på et fake punt og derefter med en én-hånds interception.
Timmy Jernigan, DE, Ravens: 1 sack, to hurries og fik en hånd på to kast, hvoraf den ene blev endte som en interception.

Vinder: Terrelle Pryor
Det kan godt være, at Browns tabte, men det var nu en ganske fin præstation fra deres side. Træner, Hue Jackson, vidste udmærket godt, at de var pressede på quarterbackpladsen, og får at lette lidt af trykket på rookie quarterback Cody Kessler, blev Terrelle Pryor brugt som altmuligmand. Den tidligere quarterback, nu omskolet til receiver, var fremragende, og gav Browns et underholde, uforudsigeligt og ganske effektivt angreb. Det var en bemærkelsesværdig præstation, og jeg håber, at Browns kan fortsætte med overraskelserne, mens de forbereder sig på 2017.

 

Ugens Ungdomsklud: Bedste præstation af en rookie
Jatavis Brown, LB, Chargers: 6 tacklinger, et sack og en forceret fumble
Carson Wentz, QB, Eagles: Ramte på 23 ud af 31 kast for 302 yards og 2 touchdowns.
Deion Jones, LB, Falcons: 9 tacklinger og en interception returneret 90 yards for touchdown.

Vinder: Carson Wentz

Okay. Efter kampe mod Browns og Bears, stod Wentz endelig foran lidt reel modstand. Eller det skulle man have troet. Der er stadig tvivlsomt, om Steelers overhovedet tog turen på tværs af Pennsylvania, da det mest af alt lignede et collegehold, som Wentz gjorde grin med. Ikke desto mindre var Wentz nærmest fejlfri, og jeg mistænker, at Wentz nok er at finde i denne kategori senere i sæsonen.

Ugens Popcornøjeblik: Ugens fedeste øjeblik

  • Vanvittig én hånds interception af cornerback Patrick Petersonshttps://vine.co/v/5vUQdza1Q2d
  • Vandret i luften og med en hånd. Doug Baldwin med et lækkert catch.

  • Fantastisk justering og catch af Marvin Joness catch. Følger det op med en brudt tackling, hvilket betød et 72-yard touchdown.

 

Vinder: Patrick Peterson
Det var et hav af lækre catches i denne uge, også en håndfuld, der ikke blev nomineret. Den mest imponerede stod en forsvarsspiller dog for, da Cardinals stjernecornerback Patrick Peterson leverede noget nær eneste højdepunkt fra Cardinals side. Ned langs sidelinjen strækker Peterson sig helt ud og faldende hiver han bolden ind overbevisende med blot én hånd. Fantastisk spil, der er perfekt egnet til ugens popcornøjeblik.