Packers valgte sidste år at fyre den mangeårige træner, Mike McCarthy undervejs i sæsonen. I et stort interview udtaler træneren, at holdet håndterede fyringen helt forkert.

For første gang i mere end 60 år foretog Green Bay Packers en cheftrænerfyring midt i sæsonen. Det gjorde de, da man den 2. december sagde farvel til Mike McCarthy efter 13 år som manden i spidsen for storklubben. Hele sagaen blev af klubben håndteret “så dårligt som overhovedet muligt” udtaler den tidligere Packers-træner nu.

I et stort interview med ESPN og Rob Demovsky diskuterer McCarthy fortiden hos Packers, nutiden og fremtiden. I det første interview siden fyringen udtaler den tidligere træner

“Hvis vi ikke kom i slutspillet, så forventede jeg at der måske var ændringer på vej. Men timing overraskede mig. Den rystede mig. Det kunne ikke være håndteret værre.”

Træneren fortæller, at det skete lige efter et sjældent decembernederlag på Lambeau Field, hvor Packers tabte til Cardinals. Han havde stadig kampen i tankerne, da han forlod pressemødet efter kampen, men blev mødt af en budbringer, der “koldt overleverede en besked”. Holdets president ville snakke med McCarthy. Tiden som Packers-træner lakkede mod enden. Også den besked blev leveret uden følelser, og det ramte McCarthy hårdt.

Trods de hårde ord erkender McCarthy dog, at det nok var tid til forandring for begge parter.

“Tid giver mulighed for refleksion og klarsyn, og det er der, hvor jeg er nu. Det står klart for mig nu, at begge parter havde brug for forandring.”

Den 55-årige træner var kandidat til jobbet som cheftræner for New York Jets, men det endte i hænderne på Adam Gase, der blev fyret af Miami Dolphins efter nogle skuffende sæsoner i klubben. McCarthy er dog klar til at træne igen og håber at kunne kalde sig cheftræner igen, snart.

Nu har han dog fået tid til familien og har fritid for første gang siden sit sidste år i college. Det var i øvrigt i 1986. Det meste af tiden går alligevel i trænerens “Football Laboratorie”, hvor han studerer playbooks og bruger videoudstyr til at blive endnu klogere.

Den tidligere Packers-træner har dog kun rosende ord at sige om byen og holdets fans, som han kalder ekstraordinære. McCarthys råd til holdets nye træner, Matt LaFleur, er simpelt. Tag Green Bay til dig, det er et fænomenalt sted.