Clay Matthews fortsætter karrieren i Los Angeles Rams efter ti sæsoner i Green Bay Packers. Pass rusheren har fået en toårig kontrakt med en værdi op til 16,75 millioner dollar.

De lange, gyldne lokker vinker farvel til Green Bay.

Outside linebacker Clay Matthews har efter ti år som en profil på Packers-forsvaret valgt at fortsætte karrieren andetsteds. Den 32-årige pass rusher har sat sin underskrift på en toårig kontrakt med Los Angeles Rams. En aftale, der kan indbringe forsvarsspilleren op til 16,75 millioner dollar ifølge flere medier.

Clay Matthews er født og opvokset i Californien, hvor han også spillede college football for USC. Det har derfor helt sikkert spillet ind på Matthews’ beslutning, at han med et skifte til Rams højst sandsynligt kan slutte karrieren på sin hjemstavn.

Matthews var en fantastisk spiller – en af de bedste forsvarsspillere i NFL – i de første fem til seks år af hans tid i Green Bay, hvor han terroriserede den ene offensive tackle efter den anden med hans vilde kombination af power og eksplosivitet.

De seneste år er Clay Matthews dog faldet i niveau, og det er derfor ikke en massiv forstærkning, som Rams får i ham. Matthews kommer nok ikke til at starte, men han får en væsentlig rolle som en mand, der kan sendes efter quarterbacken i åbenlyste kastesituationer.

Clay Matthews blev valgt af Packers i første runde af 2009-draften og har 494 tacklinger, 83,5 sacks og seks interceptions i karrieren. Han er desuden seksdobbelt Pro Bowler og blev valgt til First-Team All-Pro i 2010.