Med fire kampe af sæsonen tilbage får du her et mere eller mindre klart billede af, hvilke cheftrænere i NFL der kæmper for sit job.

Cleveland Browns’ Hue Jackson blev den første trænerfyring, og Green Bay Packer’  Mike McCarthy blev den anden.

Alle NFL-holdene har nu spillet tre fjerdedele – 12 af 16 kampe – af sæsonen, og for fleres vedkommende er sæsonen allerede tabt, hvorfor der i stedet skal kigges fremad. Det kommer blandt andet til at betyde trænerskift, når sæsonen endegyldigt er overstået.

Browns og Packers har allerede sagt farvel til en træner, og flere andre har sat i situationer, hvor de kan risikere at blive fyret.

Med fire runder tilbage har vi her vurderet, hvem der skal bruge et mirakel til at reddes, og hvem der med et par nederlag kan få et meget varmt sæde.

Der skal mirakler til for at redde dem

Todd Bowles, New York Jets
Todd Bowles har været New York Jets-træner siden 2015, men til januar må det være slut. Jets startede sæsonen med en flot sejr over Lions, men siden da er det kun gået nedad, og de ser ud til at slutte på sidstepladsen i AFC East. Der skal gives plads til en kreativ træner, der kan få det bedste ud af Sam Darnold.

Dirk Koetter, Tampa Bay Buccaneers
Han var en af de mest fyringstruede trænere sidste år, men Dirk Koetter undslap en fyringsseddel efter en skuffende 2017-sæson. 2018-sæsonen har dog ikke været bedre. Tværtimod har det været en gedigen skuffelse med et ringe forsvar og et angreb, der vekslede mellem Jameis Winston og Ryan Fitzpatrick på quarterback. Der skal en ny træner – og måske en ny quarterback – til Tampa Bay denne offseason.

De kan stadig redde sig

Vance Joseph, Denver Broncos
Vance Joseph var egentlig betragtet som en sikker fyring efter ni spillerunder. Men sejre over Los Angeles Chargers, Pittsburgh Steelers og senest Cincinnati Bengals har bragt Broncos ind i slutspilsbilledet. Fortsætter formkurven opad i Denver, kan Joseph redde sit job. Kollapser de igen, ligner han en færdig mand.

Doug Marrone, Jacksonville Jaguars
Efter at have imponeret i 2017-sæsonen, er Jacksonville Jaguars faldet fuldstændig sammen i denne sæson. Angrebet er et af NFL’s værste, og forsvaret har ikke kunnet leve op til deres dominerende sæson fra 2017. Og for et hold, der er designet til at vinde i den nære fremtid, kan det betyde, at cheftræner Doug Marrone bliver udskiftet efter sæsonen. Weekendens sejr over Colts kan dog muligvis give lidt momentum og med en stærk afslutning på sæsonen, er det ikke givet, at Marrone er væk.

Marvin Lewis, Cincinnati Bengals
Marvin Lewis var højt på listen sidste år, men valgte at forlænge sin kontrakt med Bengals. Det lignede et godt valg i starten af sæsonen, hvor Bengals kom buldrende frem, men siden er de fuldstændig kollapset, og Lewis’ mandskab har tabt fem af de seneste seks. Lewis kontraktforlængelse i offseason var dog blot en etårig med en option på et ekstra år, så Bengals behøver ikke decideret at fyre træneren. Om ikke andet skal der snart ske noget i Cincinnati, hvor Lewis har været chef siden 2003.

De kan stadig ryge

John Harbaugh, Baltimore Ravens
Sæsonen har haft op- og nedture for Baltimore Ravens, der får fjerde sæson i streg kan misse slutspillet. John Harbaugh har egentlig ikke decideret underpræsteret, men der har været meget snak om et trænerskifte. Der bliver skiftet general manager til næste sæson, og Lamar Jackson overtager muligvis startertjansen på quarterback. Det ville være oplagt at lade en ny cheftræner indvie en ny æra i Baltimore.

Ron Rivera, Carolina Panthers
Der kom en ny ejer til klubben inden denne sæson i David Tepper, og efter at sæsonen har budt på et skuffende kollaps, hvor Panthers startede 6-2, før de tabte de næste fire, skulle han efter sigende være interesseret i ændringer. Der har allerede været ændringer på den defensive trænerstab, og en anden ændring kunne være på cheftrænerposten, hvor Ron Rivera har været siden 2011.

Jason Garrett, Dallas Cowboys
Efter at Redskins mistede Alex Smith for sæsonen, har Cowboys fået en gylden mulighed for at spille sig i slutspillet, og de fører lige nu divisionen foran henholdsvis Redskins og Eagles. En slutspilsplads vil formentlig være nok til at redde Jason Garrett, men spillet har været svingende i denne sæson, og adskillige år med begrænset succes må snart få konsekvenser. Og apropos NFC East…

Jay Gruden, Washington Redskins
Med Alex Smith skadet får Redskins svært ved at nå slutspillet, men selv inden skaden var Redskins’ angreb ikke ligefrem imponerende, selv om det bør være Jay Grudens spidskompetence. 2018 ser ud til at blive den tredje sæson i træk uden slutspilsbold, og efter fem år med Gruden ved roret kan Redskins sagtens gå i en anden retning til januar.  

Matt Patricia, Detroit Lions, og Steve Wilks, Arizona Cardinals
Vi slutter af med to trænere, der står i lignende situationer. Både Matt Patricia og Steve Wilks blev hyret i foråret 2018, men har ikke haft nogle succesfulde debutsæsoner.

Patricia har allerede tabt flere kampe end antallet, der fik Jim Caldwell fyret i 2017, og der har været rygter om, at truppen skulle være utilfredse med Patricias træningsmetoder. For Wilks’ vedkommende har det heller ikke været en succesfuld sæson, og Cardinals har i perioder lignet NFL’s dårligste mandskab.

Begge har desuden en fortid som defensive koordinatorer, men har ikke formået at skabe solide forsvar, og med offensive trænere som Sean McVay, Doug Pederson og Matt Nagys succes in mente, skal det ikke udelukkes, at de to hold vil foretage et trænerskifte for at få det meste ud af deres respektive quarterbacks.

Andre kandidater, der dog sandsynligvis ikke bliver fyret: Dan Quinn (Atlanta Falcons) og Adam Gase (Miami Dolphins).

2 KOMMENTARER

    • Fordi hans kontrakt er på 10 år og 100 millioner dollars.
      Der er ingen forventninger om at Raiders skal vinde lige nu. De skal i stedet være klar til at dominere, når de flytter til Las Vegas om et par år. Så Jon Gruden har lidt tid at løbe på.

Comments are closed.