Antonio Brown nåede blot én kamp for New England Patriots, der har valgt at fritstille den kontroversielle receiver

Antonio Browns mange kontroverser har langt om længe indhentet den talentfulde receiver.

New England Patriots har på Twitter offentliggjort, at de har fyret den 31-årige receiver.

Holdets udtalelse kom efter at Antonio Brown selv startede spekulationerne om en fyring ved at tweete en række billeder med teksten “tak for muligheden Patriots”.

Antonio Browns karriere hos New England bød på blot én kamp, i hvilken han greb fire bolde for 56 yards og et touchdown og løb bolden en gang for 5 yards.

De mange kontroverser

Fyringen kommer i kølvandet på en offseason fuldt med kontroverser og ubehagelige anklager mod Antonio Brown. Mest alvorlig er anklagen fra en tidligere træner, der har startet et civilt søgsmål mod Brown for at have krænket hende seksuelt ad flere omgange.

Den kvindelige træner Britney Taylor var i starten af ugen hovedperson i en Sports Illustrated-artikel, hvor hun i detaljer fortale om de seksuelle krænkelserne. Og det faldt ikke i god jord hos Antonio Brown…

Det sidste søm i kisten

Efter artiklen blev offentliggjort, blev Taylor tilføjet til en gruppesamtale af en person, der skrev fra samme nummer som Antonio Brown i sin tid brugte, da hun var ansat af receiveren. Her blev hun anklaget for at komme med falske anklager for pengenes skyld, og Antonio Brown (formoder vi) kaldte hende dertil en “super fattig pige” og bad de andre deltagere i samtalen undersøge hende og hendes børn, som han sendte billeder af med kommentarer som “Det her er hendes børn… Hun er tydeligvis forfærdeligt fattig”.

Ikke overraskende valgte Taylor og hendes advokat at dele disse beskeder med ligakontoret, der har besluttet sig for at starte en undersøgelse af beskederne. Ligaen er allerede i gang med at undersøge beskyldningerne om de seksuelle krænkelser og interviewede mandag Taylor.

Nyheden om Browns sms-trusler og NFL’s undersøgelse heraf formodes at være årsagen til, at Patriots i sidste ende har valgt at fyre Antonio Brown.

Mulig karantæne på vej

Det er endnu uvist, om Browns ageren får andre konsekvenser end endnu en fyringsseddel. Anklagerne er dog alvorlige nok til, at NFL-kommisæren Roger Goddell kan vælge at placere Brown på ‘commissioners exemption list’ og derved suspenderer ham på ubevidst tid, mens ligaen går videre med sine undersøgelser.

Roger Goddells meget brede beføjelser gør, at han kan sætte hvem som helst på listen, men historisk har det typisk været spillere under anklage for alvorlig kriminalitet, der er endt på listen.

Af tidligere spillere der har været på listen, kan nævnes Michael Vick (2009), Adrian Peterson (2014), Greg Hardy (2014), Josh Brown (2016), Reuben Foster (2018) og Kareem Hunt (2018).

Kan koste AB kassen

Fyringen kan også få økonomiske konsekvenser for Antonio Brown, da Patriots endnu ikke har betalt mere end en brøkdel af kontrakten værdi. Første del af de ni millioner dollars som Brown blev stillet i garanti, da han underskrev kontrakten, skal først betales på mandag, og det er ikke sikkert, at Patriots vælger at sende Brown en eneste dollar.

Per kontrakten skulle Antonio Brown informere Patriots om ethvert forhold, der kan påvirke Browns tilgængelighed. Men holdet vidste ingenting om Britney Taylors civile søgsmål, og derfor kan det vælge at gå i retten, hvis Brown kræver at få pengene udbetalt.

Hvad er næste skridt for AB?

Selvom Antonio Brown er en af ligaens bedste receivere, når han er på banen, og har mere end 12.000 yards på cv’et, er det yderst tvivlsomt at et hold vil give ham chancen, før ligakontoret er nået til bunds med sine undersøgelser. Mediestormen ville simpelthen blive for voldsom.

Derfor kan Brown ikke gøre andet end at vente og bedyre sin uskyld, når ligaen en gang vælger at indkalde ham til et interview om begge de verserende sager.

Ender Brown med at blive suspenderet af NFL på ubestemt tid, er der en reel risiko for, at den 31-årige receiver har spillet sit sidste snap.

Er det tilfældet, slutter Brown sin tiårige NFL-karriere med 892 grebne bolde for 12.100 yards og 79 touchdowns (i både grundspil og playoff). Han nåede at spille i 141 kampe.

Antonio Brown er nummer 34 på all time-listen i både antal receiving yards og antal receiving touchdowns, dog kun målt på produktion i den regulære sæson.