Cincinnati Bengals har fundet deres nye Tiger King. Quarterback Andy Dalton er fortid i klubben, hvor han ellers har været førstevalg siden 2011.

Efter ni år som startende quarterback for Cincinnati Bengals er Andy Dalton blevet fritstillet.

Da Bengals i torsdags valgte QB Joe Burrow med 2020-draftens førstevalg, stod det endegyldigt klart, at quarterback Andy Dalton ikke havde en fremtid i Cincinnati. Dalton har længe været trade-emne, men Bengals har umiddelbart ikke kunne finde et trade-villigt hold, hvorfor han nu fritstilles.

Med Burrow i hus gav det ikke mening at beholde Dalton på holdet, da han stod til at tjene 17 millioner dollars i 2020, hvilket formentlig også er grunden til, at mulige interesserede hold har afholdt sig fra at handle.

Den røde riffel kan nu frit lave en aftale med et andet hold på kontraktmæssige præmisser, der passer begge parter. Siden Tom Bradys farvel til New England Patriots har Dalton været rygtet til Foxboro, og de, sammen med resten af ligaen, har nu muligheden for at hente Dalton uden at opgive draft-kompensation samt overtage hans relativt høje løn.

Selvom de færreste har anset Dalton for at være en af ligaens bedste QBs på noget tidspunkt i sin tid i Bengals, har han præsteret bedre end, hvad den generelle diskurs omkring ham fortæller.

Andy Dalton slutter sin tid i Cincinnati som holdets rekordholder for antal kastede touchdowns (204), flest 4th quarter comebacks (20) og flest game winning drives (24). Hvad der for alvor har holdt Daltons rygte nede, er formentlig hans nul playoff-sejre trods fire forsøg.

Skal Dalton starte som quarterback i 2020 er mulighederne ret spinkle, men Patriots, der ikke hentede en naturlig starter i free agency eller draften, er formentlig et godt bud. Jacksonville Jaguars, der har Daltons tidligere offensive coordinator, Jay Gruden, som sin nuværende OC bør også nævnes som potentiel endestation. Ellers kunne han, som Jameis Winston, ende med at indtage en backup-rolle et andet sted.

Udover den trefoldige Pro Bowl-deltager, Andy Dalton, tæller listen af prominente ledige QBs også Cam Newton, der blev ligaens MVP i 2015, og den tidligere Super Bowl MVP, Joe Flacco.

Andy Dalton blev valgt i anden runde af Cincinnati Bengals i 2011-draften.