Minnesota Vikings får stærkt tiltrængt hjælp til forsvarets bagerste geledder.

Selvom Kevin O’Connell leverede et glimrende første indtryk i 2022-sæsonen, hvor han moderniserede Minnesota Vikings’ angreb og fik fuldt udbytte af Justin Jeffersons kvaliteter, var det tydeligt for enhver, at forsvaret tabte pusten og var en evig hæmsko for NFLmings lilla helte.

Derfor har Minnesota Vikings brugt foråret på at luge ud i forsvaret, hvor Brian Flores er blevet hentet ind som ny defensiv koordinator, mens Patrick Peterson er skiftet til Pittsburgh Steelers og Cam Dantzler er blevet fritstillet. I stedet har Vikings nu hentet Byron Murphy ind på en toårig kontrakt, som potentielt indbringer ham cirka 150 millioner danske kroner.

Umiddelbart synes Byron Murphy at passe glimrende ind i Brian Flores’ forsvarsfilosofi. Flores stiller høje krav til sine cornerbacks, der ofte er efterladt til sig selv, så han i stedet kan bruge flere forsvarsspillere i presspillet. Murphy er vant til at spille for et aggressivt forsvar, hvilket han bl.a. beviste i anden spillerunde i fjor, hvor han mandsopdækkede Davante Adams og holdt ham til to grebne bolde for 12 yards.

I løbet af sin karriere står Byron Murphy noteret for 56 kampe, hvori han har leveret 229 tacklinger, tre sacks og fem interceptions. Murphy missede otte kampe i 2022-sæsonen på grund af en skade i sin hæl, men derudover har han stort set spillet alle kampe i sin karriere.