Meget tyder nu på, at 49’ers endelig har fundet en ny cheftræner, efter en uge med mange spekulationer og potentielle kandidater i spil. Valget falder formentlig på Falcons’ offensive koordinator, Kyle Shanahan.

San Fransisco ser nu ud til at have fundet deres fjerde cheftræner på fire år. Efter at have interviewet flere kandidater, såsom Josh McDaniels og Tom Cable – henholdsvis offensiv koordinator for Patriots og træner for den offensive linje for Packers – forventes Kyle Shanahan at takke ja til jobbet. Sådan lyder meldingen fra NFL-insiderne Adam Schefter (ESPN), Ian Rapoport og Michael Silver (begge fra NFL). Situationen er, hvad Silver kalder for ”næsten sikker”.


Grundet NFL-regler kan 49’ers dog ikke officielt tilbyde Shanahan jobbet før Falcons’ sæson er slut. Derfor kan Shanahan naturligvis heller ikke komme med en officiel beslutning. Det sker først enten på mandag eller efter Super Bowl to uger efter.
Shanahan har også besøgt Los Angeles Rams, Denver Broncos og Jacksonville Jaguars. 49’ers er dog det eneste hold, som har fået et interview nr. to i hus med den populære koordinator. Her er det planlagt, at Shanahan skal mødes med kandidater til General Manager-positionen, som 49’ers som det eneste hold i NFL ligeledes mangler en mand til. Det skal han for at se, om de to parter kan arbejde sammen.


Netop et samarbejde mellem cheftræneren og holdets general manager har vist sig meget vigtig. 49’ers har interviewet flere kandidater til positionen som general manager – fra Packers, Vikings, Cardinals, Colts og Panthers – men alle trak sig ud af samarbejdet da først Tom Cable og senere Josh McDaniels takkede nej til tilbuddet. Stort set alle de interviewede kandidater havde håbet på et samarbejde med Cable, og da det rygtedes at Shanahan står til jobbet fortrød de.


Bundlinjen er derfor, at 49’ers formentlig har løst cheftræner-situationen men stadig ikke fundet en general manager, hvilket unægtelig er en mere presserende position for holdet til den forestående draft.
Kyle Shanahan er offensiv koordinator for Falcons på andet år nu. Tidligere bestred han samme position hos Washington Redskins, Houston Texans og senest Cleveland Browns.