Superbowlmestrene Kansas City Chiefs har flere vigtige beslutninger i denne offseason i jagten på at gentage sidste sæsons succes. Den første brik er nu faldet på plads.

Chris Jones bliver som udgangspunkt i Kansas City det næste år, det står klart efter holdet placerede franchise tagget på forsvarsspilleren. Det rapporterer ESPNs Adam Schefter.

Jones har spillet hele sin karriere for Chiefs, der draftede ham i anden runde i 2016. Den 25-årige defensive tackle har altid været en produktiv spiller, men de seneste to sæsoner har han for alvor fået udbytte af sit talent.

I den forgangne sæson blev han valgt til Pro Bowl, mens Jones året før blev valgt ind på det prestigefyldte Second-Team All Pro hold.

Med tagget får forsvarsspilleren en højere løn end han ville få på en langvarig kontrakt, men tagget tillader Kansas City at forhandle med spillere og agenten i længere tid.

Det giver også holdet sikkerhed for den kommende sæson, skulle forhandlingerne trække i langdrag. Spiller Jones som franchise tagget spiller, vil han tjene 16 millioner dollars i 2020. Til sidst vil det også give Chiefs mulighed for at trade Jones til et andet hold.

Intet tyder dog på, at de to parter ikke vil kæmpe hårdt for en langtidskontrakt.