New England Patriots har placeret sit franchise tag på G Joe Thuney. Dermed ser vejen til spilletid sværere ud for danske Hjalte Froholdt.

Der er godt nyt for manden bag center i New England (Tom Brady?), men mindre godt nyt for danske Hjalte Froholdt.

Patriots har nemlig placeret sit franchise tag på venstre guard Joe Thuney, der ellers så ud til at lande en stor kontrakt hos et andet hold i free agency. Det beretter Thuneys agent, Mike McCartney, samt NFL Networks Ian Rapoport og flere andre troværdige kilder.

Franchise tagget indbringer Thuney i underkanten af 16 millioner dollar i 2020.

Det var som nævnt forventet, at den 27-årige offensive linjemand var fortid hos AFC East-mandskabet, hvilket ville bane vejen for spilletid til Hjalte Froholdt. Med Thuney fortsat i New England gør det arbejdsbetingelserne og muligheden for et dansk gennembrud væsentligt mindre.

Men det er dog ikke stensikkert, at Joe Thuney bliver i New England. Patriots vil muligvis forsøge at trade den stærke guard til et hold, der er på jagt efter markant forstærkning indvendigt på den offensive linje. Så der er ingen grund til at male fanden på væggen endnu, når man kigger i det rød-hvide briller.

Joe Thuney har startet samtlige 64 kampe for Patriots i sine første fire sæsoner, og han blev i 2019 valgt til second-team All Pro som en af de bedste guards i NFL. New England valgte Thuney i tredje runde af 2016-draften.