Efter syv sæsoner er Ezekiel Elliott nu fortid i Dallas.

Onsdag aften har Dallas Cowboys fritstillet én af de mere fremtrædende og definerende spillere i holdets nyere historie. Efter syv sæsoners tro tjeneste har Jerry Jones og resten af Cowboys’ sportslige ledelse besluttet at fritstille Ezekiel Elliott.

I sine velmagtsdage var Ezekiel Elliott en force i NFL. Tilbage i 2018 og 2019-sæsonerne løb Elliott for flere en 1.300 yards pr. sæson og scorede sammenlagt 18 touchdowns henover de to år. Samlet set løb og greb Elliott bolde for 10.598 yards, mens han scorede 80 touchdowns, hvortil han er den tredje mest scorende spiller i Cowboys’ historie – kun overgået af Tony Dorsett og Emmitt Smith.

Ikke desto mindre er faktum også, at Ezekiel Elliott tabte pusten i slutningen af sin tid for Cowboys. I løbet af de seneste tre sæsoner krydsede Elliott kun den magiske grænse på 1.000 løbe-yards én gang, mens han gradvist blev udspillet af Tony Pollard i kampen om spilletid.

Derfor er det naturligt, at Dallas Cowboys kommer videre fra Elliott. Beslutningen skal ikke mindst anskues i lyset af, at Cowboys og Elliott skrev under på en seksårig kontrakt til værdi af ca. 630 millioner danske kroner. Det er Elliott ganske enkelt ikke værd længere – og derfor lå det i kortene, at han skulle fritstilles inden længe.