Kansas City Chiefs har fritstillet safety Eric Berry, der har spillet hele sine karriere i klubben.

Kansas City Chiefs hentede mandag safety Tyrann Mathieu på en treårig aftale, og som en naturlig konsekvens af det, har klubben ikke overraskende fritstillet 30-årige Eric Berry. Det meddeler Chiefs på Twitter.

Eric Berry var en af de allerbedste safeties i NFL for nogle år siden, men de seneste år har han først overvundet en livstruende sygdom (kræft), og i første spillerunde af 2017-sæsonen rev han sin akillessene over i en kamp mod New England Patriots. Den skade var Berry først kommet sig helt over i slutningen af 2018.

Fyringen af klublegenden er et tydeligt tegn på, at Kansas City ikke tror på, at Berry kan holde sig skadesfri og samtidig levere på et niveau, der berettiger ham til en årsløn på 13 millioner dollar. Chiefs har klassificeret fyringen som et såkaldt ‘post-June 1 cut’, så klubben sparer 6,95 millioner dollar i år og 9,55 millioner dollar i 2020.

Chiefs-cheftræner Andy Reid lovpriser den nu forhenværende profil i klubben:

– Jeg vil gerne takke Eric for hans bidrag til vores hold og hele Kansas City-organisationen over de seneste ni år. At se hans passion og kærlighed til spillet har været enestående. Han er en speciel person, og vi ønsker ham alt det bedste i karrieren fremover.

Eric Berry blev valgt af Chiefs i første runde af 2010-draften og har i sine ni sæsoner i klubben præsteret 445 tacklinger, 14 interceptions og scoret fem touchdowns. Tyrann Mathieu er nu den nye, store profil i Chiefs’ secondary, og det bliver spændende at se, om han får samme alsidige rolle, som Eric Berry havde.