Kansas City Chiefs benytter sig af deres franchise tag for at holde på forsvarsstjernen Dee Ford, skriver ESPN.

Dee Ford bliver efter alt at dømme ikke free agent i år.

Forsvarsstjernen, der i 2018 imponerede med hele 13 sacks, bliver i stedet franchise tagget af sin klub, Kansas City Chiefs. Det erfarer ESPN’s NFL-journalist Adam Schefter.

*** Læs mere om franchise tag lige her!

Det vides ikke, hvilken form for franchise tag, Chiefs benytter sig af, men der er sandsynligvis tale om det eksklusive franchise tag. Det betyder, at han ikke må forhandle med andre klubber, og at han har indtil den 15. juli til at blive enig om en langvarig kontrakt med Chiefs. Hvis ikke det lykkes, vil franchise tagget være en etårig kontrakt til knap 15,4 millioner dollar.

Samtidig skriver Schefter dog, at Chiefs ikke er afvisende for at sende ham videre i en byttehandel, men at det vil kræve et stort tilbud. Hvis han bliver sendt videre får den nye klub muligheden for at give ham en ny stor aftale inden 15. juli.

En grund til at sende ham videre er, at Chiefs skifter forsvarssystem i år fra et såkaldt 3-4-system til et 4-3-system. Det gør de, da de har skiftet defensiv koordinator til Steve Spagnuolo.

Chiefs valgte Ford med det 23. valg i NFL-draften i 2014, men han har siden døjet med skader og været ustabil. I kun to af sine fem sæsoner har han leveret ti sacks eller derover, men i dem – 2016- og 2018-sæsonen – har han også vist sit topniveau.