Vontaze Burficts 12 kampe lange karantæne er nu ovre efter han er blevet genindsat af NFLs kommisær, Roger Goodell.

Den hårdtrammende linebacker med den lange straffeattest kan nu se frem til at kunne træde ind på grønsværen igen. Det skete allerede i januar, melder NFL Networks Tom Pelissero.

Læs mere: Fremtidens stjerner: De bedste linebackers i draften

Den sidste dinosaur

Burfict har lige siden sine college-dage haft problemer med disciplinen på banen. Han er simpelthen en spiller, der eksisterer i den forkerte tid. Havde han spillet i 60’ernes NFL, ville han nok være en superstjerne. Men med NFLs stigende, og fornuftige, fokus på spillernes helbred, har det skubbet typer som Burfict længere og længere væk fra banen. Men regelændringerne synes ikke at have påvirket Burficts tilgang, der allerede inden karantænen i 2019 havde opbygget bøder til en værdi af 4,12 millioner dollar. Derfor faldt hammeren også hårdt, da Burfict slagtede den forsvarsløse tight end fra Colts, Jack Doyle.

Ifølge Burficts agent, Peter Schaffer, har linebackeren brugt den meget fritid på at holde sig i form og se film. “Han er seriøs i sit forsøg på at komme tilbage og gøre tingene på den rigtige måde,” udtaler Schaffer. Foruden filmkiggeriet har Burfict brugt off-season hos sin alma mater, Arizona State, hvor Burficts tidligere chef i NFL, Marvin Lewis, arbejder som co-defensiv koordinator.

Døren er låst op, men bliver han inviteret ind?

Burfict står til at blive unrestricted free agent i dette forår, så han kan nu forhandle med samtlige hold i NFL. Spørgsmålet er bare, om der findes et hold, som er villig til at give ham en kontrakt velvidende, at ét enkelt forkert spil vil resultere i en karantæne eller at han simpelthen bliver ekskluderet fra ligaen. Så findes der et hold, som Burfict kan overbevise om, at han er risikoen værd og at han kan kontrollere sit mentale mindset? Det bliver en af mange interessante historier at følge i denne off-season.