Den bedste kontraktløse forsvarspiller har fundet ny arbejdsgiver og skifter NFC North ud med NFC West.

Javon Hargrave var i den forgangne sæson en del af et af ligaens næstbedste forsvar hos Philadelphia Eagles. Den kontraktløse spiller skifter den tilværelse ud og bliver en del af San Francisco 49ers, som i fjor havde det bedste forsvar i NFL.

Den erfarne defensive linjemand har ifølge ESPNs Adam Schefter skrevet under på en kontrakt, der binder ham til NFC West-mestrene de næste fire sæsoner. Kontrakten byder også på en pæn lønforhøjelse. Den 30-årige spiller kan tjene op til 84 millioner dollars, 40 af disse kommer i form af garantier.

Dermed er en af de største brikker i free agency faldet på førstedagen. Hargrave var af de fleste eksperter set som en af de bedste fem kontraktløse spillere og måske den bedste forsvarsspiller.

Den defensive linjemand har spillet i NFL i syv sæsoner, de første fire for Pittsburgh Steelers, de seneste tre for Philadelphia Eagles. Hargrave var en del af det Eagles-hold, der tabte Super Bowl til Kansas City Chiefs og 2022 var den mest produktive sæson for den disruptive defensive linjemand. Veteranen stod for 11 sacks i grundspillet og var dermed for første gang på et tocifret sackantal, men bidrog også med godt spil mod løbet. i 2021 blev han valgt til Pro Bowl.

San Francisco brillierede defensivt i fjor, men der var mangler på den defensive linje. Selvsamme Eagles dominerede i løbespillet og Arik Armstead var den eneste, der kunne gøre en forskel. Derfor har Kyle Shanahan og John Lynch sendt en stor bunke penge efter den alsidige Hargrave i jagten på Super Bowl-titlen.