En småkedelig omgang free agency

Dak fik sin kontrakt
Der er ingen tvivl om, hvad Dallas Cowboys’ vigtigste aktion hidtil i denne offseason har været: At forlænge med quarterback Dak Prescott. 

I 2019 var den nu 27-årige quarterback en af ligaens bedste, og efterfølgende kunne Dallas og han ikke blive enige om en længerevarende kontrakt. Dak Prescott spillede derfor 2020 på et franchise tag – der reelt er en etårig kontrakt – og her beviste han sig igen.

Med stærke præstationer inden han blev skadet, blev Cowboys altså overbevist om, at han er fremtidens mand. De har nu udstyret quarterback med en fireårig aftale til godt 160.000.000 dollar – svarende til 1.000.000.000 kroner. 

Når man har en quarterback i klasse med Dak Prescott, koster det at beholde ham, og Dallas har gjort det yderst fornuftigt i at holde på ham. Det gør det næsten egenhændigt til en succesfuld offseason. 

Ellers har der ikke været de store ændringer på angrebet. De har sagt farvel til Andy Dalton, som bliver starter hos Chicago Bears. På den offensive linje er center Joe Looney smuttet, men hans post bør blive overtaget af Tyler Biadasz, mens reservetackle Cameron Erving er erstattet af Ty Nsekhe. Det er hverken markante opgraderinger eller nedgraderinger. 

Flere ændringer på forsvaret
Der har været større ændringer på forsvaret. Først og fremmest er den defensive koordinator Mike Nolan blevet fyret og erstattet af Dan Quinn, der senest har været cheftræner for Atlanta Falcons. Quinn kan næsten umuligt gøre det værre end sin forgænger. 

Samtidig bliver der ændret på flere pladser, hvor Cowboys har sagt farvel til startere, og hvor der er blevet skiftet ud blandt en del reserver. 

Cornerback Chidobe Awuzie er skiftet til Cincinnati Bengals efter en skadesplaget og skuffende sæson, og der er ikke blevet hentet en afløser ind. Xavier Woods, der var startende safety i fjor, er til gengæld blevet erstattet af Keanu Neal. Der er desuden rygter om, at Dallas stadig er på jagt efter en safety, men det er i skrivende stund ikke faldet på plads. 

Edge rusher Aldon Smith har samtidig forladt holdet efter en fin comeback-sæson, og i stedet er Tarell Basham kommet til fra New York Jets på en toårig aftale. 

Det bør også nævnes, at linebackeren Sean Lee har forladt holdet. Han står godt nok uden kontrakt og kan vende tilbage, men et karrierestop virker umiddelbart som den åbenlyse løsning efter flere år med skader. Han har spillet alle sine 11 sæsoner hos Cowboys. 

Samlet vurdering
Dallas Cowboys lykkedes med at få forlænget med Dak Prescott, og det var den altoverskyggende og allervigtigste del af planen for dem, så det er et stort plus i bogen.

Derudover har offseason ikke budt på de store handler, hvor de mest bemærkelsesværdige er nogle af forsvarsspillernes afgange samt tilgangen af Keanu Neal på safety og Dan Quinn som defensiv koordinator. Talentmæssigt står Cowboys nok lidt svagere på forsvaret, men Cowboys må håbe, at Dan Quinn kan løfte forsvaret. 

Alt i alt havner de på en middel karakter, hvor Dak Prescott-forlængelsen er det klart mest positive. 

Karakter: 5/10 

Næste side: Hvad skal Cowboys have i draften?