For Dallas Cowboys har denne off seasons helt store spørgsmål vedrørt Dak Prescotts kontrakt- udløb og forhandlinger. Nu hvor Prescott har underskrevet det franchise tag, Cowboys placerede på ham lader denne odyssé nu til at have nået sin ende— for nu.

De to modparter, Dak Prescott og Dallas Cowboys, har haft gang i en hård omgang tovtrækkeri, hvor ingen har parterne har ville give sig, men nu har Dak altså underskrevet et etårigt franchise tender, som betaler ham $31,4 millioner dollar, tilsvarende 208 millioner kroner.

Inden den 15. juli kan de fortsat forhandle om en langvarig aftale. Efter sigende skulle uoverensstemmelserne i kontraktforhandlinger på nuvæendre tidspunkt have mere at gøre med længden på kontrakten end kompensationen: Dak vil have fire år, Dallas fem.

I løbet af sine fire år i NFL, har Dak tjent knap fem millioner dollar i alt, hvilket for en startende quarterback er uhørt lavt. Selvom Dak nok havde håbet og forventet en længere kontrakt, er den sum penge formentlig kærkommen i betragtning af den relativt beskedne mængde penge, han hidtil har tjent.

At Dak endelig har underskrevet en ny kontrakt er også et signal på, at han ikke agter at gennemføre et ‘hold out’, indtil han får hvad han vil have. Dette er yderst positivt for Cowboys, der trods anskaffelsen af Andy Dalton, ville stå i en vanskelig situation uden en villig Dak.

I sine fire år som førstevalg i Dallas, har Dak, der endnu ikke har misset en kamp, vundet Rookie of the Year, ført Cowboys i playoffs og blevet valgt til Pro Bowl to gange, alt imens han har formået at vinde 40 ud af 64 kampe.