I en sjælden set type draft-handel har tre klubber i øjeblikket samtaler om, hvordan de kan bytte picks.

Minnesota Vikings, Los Angeles Chargers og Arizona Cardinals har ifølge kilder i Arizona indledt samtaler eller forhandlinger om en trevejs-handel, der optimerer første runde for alle tre klubber.

Cardinals og Chargers har nemlig noget som Vikings ikke har, og det er et pick i top 5, der kunne udmønte sig i en quarterback, mens Vikings har to picks i første runde, som de kan smide på bordet.

Vikings gjorde det klart for alle, at de ville være aggressive i årets draft, da de for en uge side tradede med Texans og fik pick 23 i første runde, samtidig med at de i forvejen selv har pick 11.

De to picks kan indgå i et samlet pakke, så Vikings kan rykke ind i top 5 og sikre sig fremtidens quarterback. Men det kræver, at der er nogen, der gider handle med dem.

Derfor er der nu kommet en vild handel på banen, som involverer tre klubber og ser ud som følger:

Vikings trader op til pick 4 med Cardinals
Cardinals får Chargers pick 5 og Vikings pick 23
Chargers får Vikings pick 11 og Cardinals’ pick 27

Der kan komme yderligere picks på banen for at få handlen til at gå hjem, men lige nu er det mest interessante, at de tre klubber forhandler og at vi kan få en historisk handel at se, lige som NFL kan skrive draft-historie, hvis der bliver valgt fire quarterbacks med de første fire picks.

For Cardinals er det vigtigt, at der ikke bliver draftet andet end quarterbacks, før det bliver deres tur, så de har frit valg på alle andre spillere, og formodentlig vælger wide receiver Marvin Harrison Jr.

For Vikings er det vigtigt, at komme foran Giants (på pick 6) og kunne vælge den quarterback af de fire bedste, der stadig er tilbage, og som formodentlig er den nykronede college-mester JJ McCarthy.

For Chargers er det vigtigt, at den nye headcoach Jim Harbaugh får så mange dygtige unge spillere ind så hurtigt som muligt, så han kan få sat gang i generationsskiftet. På pick 11 kunne man forestille sig en receiver eller måske tight end Brock Bowers.